Mesajul lui Bill Gates pentru europeni: Vreți să plătiți mai mult pe mâncare? Nicio problemă

Mesajul lui Bill Gates pentru europeni: Vreți să plătiți mai mult pe mâncare? Nicio problemă
Publicat: 26/01/2015, 16:17

Soții Gates investesc sute de milioane de dolari în sectorul agricol, iar o parte din bani ajung să finanțeze proiecte de biotehnologii. Ei consideră că fiecare țară ar trebui să aleagă dacă este de acord sau nu să își hrănească locuitorii cu organisme modificate genetic (OMG), dar că această opțiune ar trebui să existe pentru a veni în ajutorul fermierilor.

Statele europene nu fac nici ele excepție de la regulă, în opinia miliardarul Bill Gates. „Fiecare țară ar trebui să decidă dacă nu vrea să mănânce anumite lucruri”, a declarat omul de afaceri american în cadrul unui eveniment organizat la Bruxelles.

Cu toate acestea, el amintește că facă europenii refuză OMG-urile, ar putea ajunge în situația de a plăti mai mulți bani pentru a obține doar produsele convenționale.”Dacă vor să plătească mai mult pe mâncare, dacă vor să folosească mai mult insecticid, nu este nicio problemă. Europenii pot face ce vor ei atunci când vine vorba despre mâncare, să plătească de două ori mai mult, de patru ori mai mult, e ok. (…) Orice le face plăcere este în regulă”, a mai adăugat Bill Gates.

Statisticile arată că în Europa ajung anual circa 30 de milioane de tone de hrană, în principal șrot de soia și boabe de soia modificată genetic, care sunt introduse în alimentația animalelor din ferme. O mare parte din soia, porumbul și rapița de pe piața UE este importat, totodată, din Statele Unite, Argentina, Brazilia și Canada. Practic, europenii au urmat până acum politica – evităm culturile modificate genetic, dar le importăm.

Cuplul american a vorbit, totodată, despre necesitatea culturilor modificate genetic în statele din Africa. „Șapte din zece adulți din Africa sunt fermieri. Ei cultivă, în medie, două hectare de pământ. Au nevoie de semințe despre care să știe că vor crește în acel climat”, a declarat Melinda Gates, dând exemplu porumbului modificat genetic pentru a rezista în condiții de secetă, care le-ar oferi un avantaj de productivitate africanilor.

Bill Gates a ținut să adauge că, în cazul Africii, se poate observa „o anume ironie” pentru că în Statele Unite mai puțin de 2% dintre adulți lucrează în sectorul agricol, dar de aici se exportă hrană către un continent unde 70% dintre locuitori lucrează în agricultură.

Sursă. EurActiv

Omul de afaceri american are, în prezent, o avere estimată la 86,6 miliarde de dolari. Miliardarul și soția sa sunt cunoscuți pentru actele de caritate pe care le fac prin intermediul fundației lor. Cei doi au contribuit de-a lungul timpului la proiecte care au ca scop eradicarea bolilor în zona izolate ale lumii sau dezvoltarea unor surse de hrană mai bune pentru cei săraci.

Ei au investit în diverse start-up-uri și au susținut proiecte pentru dezvoltarea următoarei generații de prezervative, în speranța că acestea vor preveni răspândirea HIV.

Bill Gates investește sume impresionante și în sectorul agricol.”Din toate investiții noastre în agricultură, de circa 400 de milioane (n.r. de dolari), mai puțin de 5% sunt în biotehnologii. Credem că este ceva ce ar trebui să fie disponibil”, a mai spus la Bruxelles soția celui mai bogat om din lume.

Sursă: YouTube

În anul 2010, Bill Gates, Melinda Gates și prietenul lor miliardarul Warren Buffet au pus bazele unei campanii prin care încearcă să îi încurajeze pe bogații lumii să doneze cel puțin o jumătate din averea lor în scopuri filantropice. Paul Allen, Larry Wllison, Steve Case și Mark Zuckerberg s-au numărat printre cei care s-au implicat până acum în această campanie.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Femeia care apără cerul României. Interviu cu tânăra care se asigură că rachetele rușilor nu...
Veste tristă despre Florin Piersic, la scurt timp după ce fusese externat
FOTO. Cea mai controversată jucătoare WTA din România face ravagii la început de vară! Imagini...
Unde au fugit azi noapte Irinel Columbeanu și Irinuca, direct de la aeroport. Avem imagini...
Ceva se întâmplă în Crimeea: Ucrainenii distrug antiaeriana rusă și par a pregăti terenul pentru...
Babasha a dat lovitura după huiduielile pe Arena Naţională! Anunţul oficial care îi va schimba...
Ce dietă ține Inna, pentru a se menține SEXY! Care sunt alimentele la care a...
Pariul făcut de Laurenţiu, un legumicultor din Oltenia, cu care a dat lovitura. Un kilogram...
Cea mai frumoasă zi, transformată într-o traumă! Zeci de copii au fost implicați într-un accident,...
Kate Middleton, prima apariție publică de când a fost diagnosticată cu cancer! Prințesa de Wales...
Au încins atmosfera la malul mării. Canicula le-a făcut pe vedete să renunţe la haine
La câți KM schimbi uleiul la cutia automată? Cât costă și care e cel mai...
Inteligenţa Artificială utilizată de Israel în Gaza ajută la reducerea victimelor civile, sugerează un expert
CRIPTOTEREȘTRII s-ar putea afla PRINTRE NOI, NEDETECTAȚI! Cine sunt aceștia?
Spunem ADIO marelui ACTOR al ţării! S-a stins încă o stea. Românii l-au iubit enorm
Dulceață de vișine și rubarbă. Delicatesă pentru zilele toride de vară
Ce este creatura cu ochi holbați și dinți ascuțiți care a eșuat la mal. A...
Fotografia sfâșietoare de la priveghiul Ancăi Molnar. Fiul de 14 ani, îndurerat lângă sicriu
Gagea și Alexandra, din nou împreună? Cum a fost sărutul din Camera roșie: „Am avut...
Saveta Bogdan, adevărul despre cererea în căsătorie făcută de Gheorghe Turda. Care este, de fapt,...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Măi Bulă, familia ta din câte persoane e compusă?
Prima generație cu o rată a cancerului mai mare decât a părinților
×