Mesajul lui Bill Gates pentru europeni: Vreți să plătiți mai mult pe mâncare? Nicio problemă

Mesajul lui Bill Gates pentru europeni: Vreți să plătiți mai mult pe mâncare? Nicio problemă
Publicat: 26/01/2015, 16:17

Soții Gates investesc sute de milioane de dolari în sectorul agricol, iar o parte din bani ajung să finanțeze proiecte de biotehnologii. Ei consideră că fiecare țară ar trebui să aleagă dacă este de acord sau nu să își hrănească locuitorii cu organisme modificate genetic (OMG), dar că această opțiune ar trebui să existe pentru a veni în ajutorul fermierilor.

Statele europene nu fac nici ele excepție de la regulă, în opinia miliardarul Bill Gates. „Fiecare țară ar trebui să decidă dacă nu vrea să mănânce anumite lucruri”, a declarat omul de afaceri american în cadrul unui eveniment organizat la Bruxelles.

Cu toate acestea, el amintește că facă europenii refuză OMG-urile, ar putea ajunge în situația de a plăti mai mulți bani pentru a obține doar produsele convenționale.”Dacă vor să plătească mai mult pe mâncare, dacă vor să folosească mai mult insecticid, nu este nicio problemă. Europenii pot face ce vor ei atunci când vine vorba despre mâncare, să plătească de două ori mai mult, de patru ori mai mult, e ok. (…) Orice le face plăcere este în regulă”, a mai adăugat Bill Gates.

Statisticile arată că în Europa ajung anual circa 30 de milioane de tone de hrană, în principal șrot de soia și boabe de soia modificată genetic, care sunt introduse în alimentația animalelor din ferme. O mare parte din soia, porumbul și rapița de pe piața UE este importat, totodată, din Statele Unite, Argentina, Brazilia și Canada. Practic, europenii au urmat până acum politica – evităm culturile modificate genetic, dar le importăm.

Cuplul american a vorbit, totodată, despre necesitatea culturilor modificate genetic în statele din Africa. „Șapte din zece adulți din Africa sunt fermieri. Ei cultivă, în medie, două hectare de pământ. Au nevoie de semințe despre care să știe că vor crește în acel climat”, a declarat Melinda Gates, dând exemplu porumbului modificat genetic pentru a rezista în condiții de secetă, care le-ar oferi un avantaj de productivitate africanilor.

Bill Gates a ținut să adauge că, în cazul Africii, se poate observa „o anume ironie” pentru că în Statele Unite mai puțin de 2% dintre adulți lucrează în sectorul agricol, dar de aici se exportă hrană către un continent unde 70% dintre locuitori lucrează în agricultură.

Sursă. EurActiv

Omul de afaceri american are, în prezent, o avere estimată la 86,6 miliarde de dolari. Miliardarul și soția sa sunt cunoscuți pentru actele de caritate pe care le fac prin intermediul fundației lor. Cei doi au contribuit de-a lungul timpului la proiecte care au ca scop eradicarea bolilor în zona izolate ale lumii sau dezvoltarea unor surse de hrană mai bune pentru cei săraci.

Ei au investit în diverse start-up-uri și au susținut proiecte pentru dezvoltarea următoarei generații de prezervative, în speranța că acestea vor preveni răspândirea HIV.

Bill Gates investește sume impresionante și în sectorul agricol.”Din toate investiții noastre în agricultură, de circa 400 de milioane (n.r. de dolari), mai puțin de 5% sunt în biotehnologii. Credem că este ceva ce ar trebui să fie disponibil”, a mai spus la Bruxelles soția celui mai bogat om din lume.

Sursă: YouTube

În anul 2010, Bill Gates, Melinda Gates și prietenul lor miliardarul Warren Buffet au pus bazele unei campanii prin care încearcă să îi încurajeze pe bogații lumii să doneze cel puțin o jumătate din averea lor în scopuri filantropice. Paul Allen, Larry Wllison, Steve Case și Mark Zuckerberg s-au numărat printre cei care s-au implicat până acum în această campanie.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
„Străzi deschise” weekendul 20 și 21 aprilie: O nouă zonă din București devine pietonală