• Publicat:
  • Actualizat:
Financiar

Ministrul de Finanțe, despre modul de calcul al accizei: ”Avem un grup de lucru care lucrează. Acciza va fi ori aceeași, ori schimbată”

Ministrul de Finanțe, despre modul de calcul al accizei: ”Avem un grup de lucru care lucrează. Acciza va fi ori aceeași, ori schimbată”
Ministrul de Finanțe, Ioana Petrescu, a declarat că modalitatea de calcul al accizei pe 2015 este încă necunoscută, dar va fi stabilită ''la timp'', scrie Digi24.

”Avem un grup de lucru care lucrează la această modalitate de calcul, luăm în calcul mai multe scenarii (…) Vrem și să fie foarte echitabil față de cei care plătesc această acciză, dar pe de altă parte ne uităm și care vor fi încasările la buget. În momentul în care grupul de lucru termină ce are de făcut, vom face publică această modalitate de calcul și care va fi acciza (…) Până acum, acciza a fost calculată luând în calcul cursul (n.r. leu-euro) de la 1 octombrie al anului precedent. Dar acciza nu intră în vigoare de la 1 octombrie, ci, dacă se schimbă, intră în vigoare de la 1 ianuarie (…) Deci sunt sigură că grupul de lucru va termina lucrul… Dar până nu termină de analizat nu mă grăbesc să ies public. Acciza va fi ori aceeași, ori schimbată, dar mai întâi să termine grupul de lucru. Nu vreau să vă dau ceva înainte să termine grupul de lucru ce are de făcut”, a declarat Ioana Petrescu.

Săptămâna trecută, premierul Victor Ponta declara că accizele pentru 2015 vor fi cu siguranță mai mici, el spunând că modul în care acestea se calculează este stabilit de Ministrul de Finanțe.

 

Inchide