Ministrul Finanțelor anunță că pregătește amnistia fiscală. Data la care va fi făcut public pachetul de legi

Redactor:
Raluca Lazaroi
Ministrul Finanțelor anunță că pregătește amnistia fiscală. Data la care va fi făcut public pachetul de legi
Amnistia fiscală ar da o șansă în plus companiilor private,iar Guvernul are în plan un pachet cu măsuri care vizează beneficii pentru firmele private și ștergerea datoriei celor de stat. Pachetul de legi va fi public în luna mai, a declarat, joi, la Bistrița, ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici.

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a declarat, joi, într-o conferință de presă, la Bistrița, că se lucrează la un pachet de măsuri în ceea ce privește restructurarea financiară atât pentru companiile de stat, cât și pentru cele private. Măsurile ar putea fi făcute publice în luna mai.

„Restructurarea aceasta financiară este o măsură pe care o avem în atenție la Guvern. Eu îmi doresc foarte mult ca în luna mai să venim cu un pachet de măsuri pentru mediul privat, pachet care să cuprindă printre altele și această măsură de restructurare financiară (…). Pe noi ne interesează să dăm o șansă în principal marilor companii publice, pentru că acestea, în anii care urmează, nu vor mai putea fi susținute de către stat pe diverse căi. Comisia Europeană spune foarte clar că este ajutor de stat ilegal și trebuie să îl recuperezi. Există riscul ca peste un an, doi, cinci aceste companii să poată fi închise și atunci, dacă suntem un Guvern responsabil, trebuie să acționăm în acest fel și anume: luăm o companie de stat și ștergem penalitățile, dobânzile dar rămâne principalul pentru a nu avea probleme cu Uniunea Europeană”, a declarat Teodorovici.

Ministrul Eugen Teodorovici a mai spus că pachetul de măsuri va cuprinde și un capitol legat de companiile cu capital negativ din România, care reprezintă 35 de miliarde de euro, dar și un set de măsuri pentru firmele care plătesc la timp datoriile către bugetul de stat.

„Pentru cei care se conformează în mod voluntar trebuie să identificăm împreună cu mediul de afaceri ce putem să le oferim pentru că își plătesc la timp dările. Poate în cursul unui an să nu mai plătești la stat în data de 25 a lunii anumite obligații, fă-ți în timpul anului cashflow-ul necesar pentru alte activități și la final de an îmi plătești… Sau dacă tu continui să îmi plătești conform calendarului pe care legea îl impune, atunci poate e bine să ai un discount la ceea ce plătești. Sunt niște variante de lucru”, a mai spus ministrul Teodorovici.

Foto: 123RF

 

Inchide