Ministrul Finanțelor, Ioana Petrescu, vrea să impoziteze prostituția: „Orice ban în plus la buget contează”

Ministrul Finanțelor, Ioana Petrescu, vrea să impoziteze prostituția: „Orice ban în plus la buget contează
Publicat: 09/11/2014, 13:26
Actualizat: 18/11/2014, 14:17

„Deocamdată, prostituția este ilegală. Dacă prostituția devine legală, atunci va deveni o activitate economică legală generatoare de profit”, a declarat Ioana Petrescu. Ministrul Finanțelor a precizat că banii aduși de această categorie de activitate ar conta, căci „orice ban în plus la buget contează”.

Pe de altă parte, ministrul nu este de acord cu impozitarea Bisericii, pentru că aceasta reprezintă „o organizație non-profit”. Eurostat a cerut statelor europene să includă în statisticile naționale și activitățile ilegale ce generează venituri, considerând că este vorba despre tranzacții comerciale consimțite în mod liber de participanți.

Veniturile din prostituție vor ridica PIB-ul României cu 180 milioane lei (0,03%), conform unor calcule realizate de Institutul Național de Statistică. Franța și Suedia au refuzat să „contabilizeze” prostituția, în timp ce Spania și România au acceptat noua metodă de calcul. La nivelul României, pe regiuni, cel mai bine se câștigă din prostituție în Capitală, unde prețurile au ajuns și la o sută de euro pentru un client, în timp ce situația din sud-vest este cea mai precară.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicateciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase