Ministrul Transporturilor nu crede că autoritățile sunt de vină că România nu are autostrăzi. „Vreau să las urme pentru ceea ce vreau sa fac astăzi”

Ministrul Transporturilor nu crede că autoritățile sunt de vină că România nu are autostrăzi. „Vreau să las urme pentru ceea ce vreau sa fac astăzi
Publicat: 26/03/2018, 17:34

„Am făcut un proiect de reorganizare a companiei de drumuri, am aprobat săptămana trecută un proiect de organizare a unei antreprize de lucrări care să poată prelua diverse șantiere abandonate din diverse motive. În acest fel poate mai scurtăm din timpii care se pierd acolo unde proiectele nu înregistrează succes”, a declarat Lucian Șova, în deschiderea unei conferințe pe teme de infrastructură organizată de revista Capital.

Ministrul Transporturilor a precizat că lipsa autostrăzilor din România „nu poate fi pusă în seama autorităților”, ci este cauzată în general de „termenele mari și de contestațiile frecvente depuse în cazul licitațiilor”.

„Vreau să fiu un ministru al zilei de azi, un ministru care să creeze bazele unei activități mai eficiente în viitor, nu-mi fac iluzii că voi avea șansa să parcurg întreg procesul, dar vreau să las urme pentru ceea ce vreau sa fac astăzi”, a spus Lucian Șova.