• Publicat:
  • Actualizat:
Financiar

MOL a finalizat preluarea celor benzinăriilor Agip. Câte unități are acum

MOL a finalizat preluarea celor benzinăriilor Agip. Câte unități are acum
Grupul ungar de petrol și gaze MOL a finalizat achiziția celor 42 de benzinării cumpărate de la ENI România, companie din grupul italian Eni, și a ajuns la o rețea de aproximativ 200 de unități de distribuție a carburanților.

Ca urmare a finalizării tranzacției, ENI România va fi redenumită, de luni, MOL Retail Comerț SRL. Ulterior, această companie va fuziona cu MOL România, potrivit unui comunicat al MOL.

Eni comercializa carburnați în România sub marca Agip.

Tranzacția a fost perfectată în luna mai a anului trecut și a inclus și achiziția de către MOL a unor benzinării ale Eni din Cehia și Slovacia. MOL a ajuns să dețină aproximativ 2.000 de stații de distribuție a carburanților în 11 țări.

„Această tranzacție contribuie în mod semnificativ la atingerea obiectivului grupului MOL de a-și spori cota de piață și acoperirea în regiunea Europei Centrale și de Est și în special în România. Suntem hotărâți să dezvoltăm pe termen lung operațiunile din această țară”, a declarat în comunicat Lars Höglund, senior vice-președinte al diviziei de retail a grupului MOL.

Eni a intrat pe piața românească a distribuției de carburanți în 1995 și opera 42 de benzinării sub marca Agip. MOL este activ pe segmentul distribuției de carburanți din România din 1995.

Preluarea benzinăriilor Eni a fost aprobată în septembrie 2014 și de Comisia Europeană.

Tags:
Inchide