O nouă TAXĂ DE INTRARE pentru turiștii care vor să viziteze Veneția. Cine NU o va plăti

O nouă TAXĂ DE INTRARE pentru turiștii care vor să viziteze Veneția. Cine NU o va plăti
Publicat: 05/02/2019, 17:22
Actualizat: 26/03/2019, 00:59

În anii ce vor urma, taxa ar putea să crească la 6 euro, respectiv chiar 10 euro în zilele cu trafic intens, informează agenția DPA.

Singurii care nu vor plăti această taxă sunt cei care aleg să se cazeze la hoteluri cu preț redus (hostel). Oaspeții hotelurilor tradiționale plătesc deja o taxă locală pe perioada șederii.

„Nu vrem să facem bani. Scopul este de a contribui financiar la administrarea și curățenia din orașul istoric”, a declarat primarul VenețieiLuigi Brugnaro.

Ca să intre în vigoare, acest proiect trebuie aprobat de consiliul local.

Este estimat că, datorită noului sistem, vor fi strânși aproximativ 50 de milioane de euro anual, cu 20 de milioane de euro mai mult decât în prezent.

În 2017, peste 10 milioane de turiști au petrecut cel puțin o noapte într-un hotel din Veneția. Dacă sunt luați în calcul și oamenii care au petrecut mai puțin de o zi aici, numărul turiștilor ajunge la 27 de milioane.

Propunerea ca Veneția să ceară taxă de intrare de la turiștii care vin dimineața și pleacă la lăsarea serii, fără să cheltuiască bani pe cazare sau în restaurante, îi aparține politicianei Ilaria Borletti, membru în comisia națională pentru cultură și turism.

De asemenea, Borletti consideră că cele peste 20 de milioane de turiști care „sufocă” Veneția în fiecare an îi împiedică pe localnici să-și desfășoare activitățile de zi cu zi.

Foto: Hepta