O turistă din Australia venită pentru senzații tari în „ȚARA LUI DRACULA” a ajuns într-un oraș numit Sibiu. Ce a văzut a făcut-o să exclame: Prost marketing are această țară!

O turistă din Australia venită pentru senzații tari în „ȚARA LUI DRACULA a ajuns într-un oraș numit Sibiu. Ce a văzut a făcut-o să exclame: Prost marketing are această țară!
Publicat: 07/09/2014, 18:29
Actualizat: 22/03/2019, 06:13

Imaginea pe care străinii o au despre români este vagă și plină de stereotipuri. Ne-o declară Andrea Anastasakis, o bloggeriță specializată în călătorii, de origine australiană. În interviul pentru gândul, Andrea povestește ce se aștepta să găsească în România și ce a găsit în realitate.

Concluzia ei este una singură: spre deosebire de majoritatea țărilor pe care le-a vizitat, România nu știe să se promoveze prin ceea ce are. „Marketing de proastă calitate” – aceasta este cea mai mare problemă a acestei țări care i s-a părut Andreei fascinantă.

Viața unei călătoare profesioniste

A renunțat la job-ul în IT, și-a strâns bunurile și le-a închis într-un spațiu de depozitate de la periferia Parisului, și-a făcut bagajele și a plecat la drum alături de soțul ei. Acum se recomandă „călătoare cu normă întreagă” și trăiește o viață de invidiat mergând din țară în țară și scriind pe blogul ei despre locurile pe care le vizitează. A făcut un popas și în România, iar unul dintre orașele de la noi a reușit să o tenteze să ia o pauză de la viața de turist. Aceasta este pe scurt povestea australiencei Andrea Anastasakis, un cunoscut blogger de turism.

La 40 de ani Andrea Anastasakis are o viață de invidiat. Este „călătoare cu normă întreagă”, cunoscut blogger de turism, a vizitat 49 de țări și trăiește aproape fiecare zi pe drum, alături de soțul ei. Australianca, născută în Perth, s-a mutat după absolvirea universității în Melbourne și ulterior a ajuns să trăiască la Londra și șase ani la Paris. La facultate s-a specializat pe segmentul de afaceri, dar a ajuns să lucreze în IT. În urmă cu doi ani, Anastasakis a renunțat însă la tot, și-a depozitat bunurile într-un spațiu special amenajat de la periferia Parisului și a plecat să viziteze lumea alături de soțul său cu care este căsătorită de 12 ani.

Pasiunea pentru călătorii a dezvoltat-o încă din adolescență, motiv pentru care și-a făcut un blog – Rear View Mirror și a început să scrie despre experiențele și impresiile sale de turist. „Odată ce bloggul meu a început să fie din ce în ce mai citit, am ajuns să petrec tot mai mult timp călătorind pentru a găsi noi povești și destinații despre care să scriu. În cele din urmă am simțit că apartamentul pe care îl aveam mă ține pe loc. Îmi doream libertatea de a merge oriunde voiam, oricând voiam. Faptul că am renunțat la apartament mi-a oferit această libertate”, a declarat pentru gândul Andrea Anastasakis.

„Nu am nevoie de foarte multe bunuri, lucrurile materiale nu m-au făcut niciodată fericită. Prefer să îmi cheltuiesc banii pe călătorii și pe noi experiențe decât pe chirie și călătorind în regiuni mai ieftine din Europa Centrală și din Balcani cheltuiesc chiar mai puțin bani decât atunci când locuiam la Paris”, ne mai explică australianca, adăugând că la ora actuală deține o locuință în Perth, pe care o vede însă doar ca pe o investiție.

FOTO: Andrea Anastasakis

Anastasakis cheltuiește, în medie, 40 de euro pe o noapte de cazare, echivalentul chiriei pe care trebuia să o plătească atunci când locuia în „Orașul luminilor”. Venitul bloggerului de turism provine dintr-o varietate de surse, inclusiv din publicitate, affiliate marketing și web development, vechea meserie pe care o păstrează acum, de pe drum, part-time.

M-am îndrăgostit de România. La Sibiu m-am simțit ca acasă

În călătoriile sale Andrea Anastasakis a ajuns și în România, de care mărturisește că s-a îndrăgostit chiar dacă a pornit la drum având o imagine nu tocmai bună despre țara noastră. Ce a văzut i-a schimbat însă radical părerea.

„Sincer, m-am îndrăgostit de România atunci când am vizitat-o anul trecut. Orașele erau atât de animate, am iubit cultura cafelei și arhitectura interesată. Am fost impresionată și de frumusețea zonelor rurale, lucru pe care ai posibilitatea să îl experimentezi în special atunci când călătorești cu mașina”, ne spune australianca.

„M-am simțit pe loc ca acasă la Sibiu. Nu este un oraș mare, dar este plin de viață și de oameni deschiși și prietenoși. Am fost tentată să rămân acolo un timp”, adaugă Anastasakis care spune, totodată, că s-ar vedea locuind în orașul transilvănean.

FOTO: Andrea Anastasakis

Călătoarea este, de asemenea, de părere că țara noastră are multe de oferit turiștilor, de la orașe istorice și castele la pitoreștile perisaje din natură, dar că mulți dintre străini nici nu au aflat de frumusețile românești. „Înainte, nu știam ce există în România în afară de Castelul Bran și de București. Faptul că am descoperit Sibiul, Brașovul, Sighișoara, Timișoara și alte orășele mi-a deschis cu adevărat ochii. Nu mă așteptam să văd atât de multă istorie și frumusețe. Nu mă așteptam ca orașele să fie atât de moderne”, spune ea.

„Cred că România suferă, mai mult decât orice, de pe urma unui marketing de slabă calitate. Imaginea de ansamblu este că această țară este săracă și are puține lucruri interesante, lucru care nu poate fi mai departe de adevăr”, conchide cunoscutul blogger de turism care plănuiește să se întoarcă la anul în țară noastră.

Cum decurge o zi din viața unui „călător cu normă întreagă”

Viața în continuă mișcare a unui călător cu normă întreagă este mai solicitantă decât ai crede. Într-o zi obișnuită, Anastasakis se trezește dis-de-dimineață pentru a vizita un oraș, așa încât fotografiile pe care le surprinde să beneficieze de cea mai bună lumină.

” Mă documentez înainte să văd care sunt specialitățile locale pentru a le încerca și pentru a putea scrie ulterior despre experiența mea”, ne explică femeia adăugând că este mereu pregătită să surprindă obiceiurile localnicilor care ar putea fi diferite de cele pe care le-a întâlnit în alte colțuri ale lumii.

FOTO: Andrea Anastasakis

În timpul zilei, Anastasakis este foarte activă în mediul online, postează pe Instagram și pe Facebook, iar pe seară pleacă din nou în căutarea fotografiei perfecte la apus.

Bloggerul călătorește, alături de soțul său, cu doar trei valize mari plus bagaje de mână. Rezervă locurile de cazare pe internet și preferă să pregătească chiar ea mâncarea pentru a scădea costurile de călătorie. De câteva ori pe săptămână ia însă masa în oraș pentru a putea experimenta bucătăria tradițională a țărilor pe care le vizitează.

FOTO: Andrea Anastasakis

„În zilele în care nu călătoresc mă găsești, de obicei, în fața calculatorului, editând imagini, scriind pe blog, lucrând pentru alte proiecte, planificând vizitele viitoare și fiind activă în social media”, ne mai povestește ea.

Ce destinații europene le recomandă bloggerul de turism românilor

Anastasakis a vizitat, în ultimele luni, Cehia și Slovenia, iar acum se află în Sardinia. A trecut prin Cehia în drum spre Ljubljana și s-a oprit în Praga, de curiozitate, pentru o noapte. Noaptea s-a transformat însă în zece nopți, odată ce a descoperit frumusețea orașului.

A vizitat castelul, Piața Orașului vechi, Cartierul Evreiesc și Piața Wencesles și îi sfătuiește pe cei care ajung în această destinație facă un tur culinar al orașului.

Sursă: YouTube

Alte destinații europene favorite pe care bloggerul de turism le recomandă românilor sunt orașele Budapesta, Tallinn, Lisabona, Dubrovnik și Copenhaga.

Australianca îi sfătuiește, totodată, pe turiștii din țara noastră să plece la drum abia după ce s-au documentat temeinic cu privire la destinațiile pe care vor să le viziteze.

QUIZ

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
Umilință maximă pentru noii Chefi la cuțite: Niște habarniști
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Un studiu arată ce se întâmplă chiar înainte de cele mai fericite momente din viață