OFERTE CRĂCIUN ȘI REVELION 2014. Cât te costă să-ți petreci Sărbătorile tradițional în Bucovina sau la SPA pe Valea Prahovei

Publicat: 06/12/2014, 10:07

Sărbătorile au venit cu o avalanșă de oferte din partea proprietarilor de pensiuni și a hotelierilor. La pensiuni li se promite oaspeților o atmosferă liniștită, cu datini, colinde și bucate tradiționale pentru masa de Crăciun și de Revelion, în timp ce la hotel turiștii sunt așteptați cu servicii de lux, acces la centre SPA și cine festive cu preprarate de primă clasă.

Cele mai populare destinații pentru românii care vor să petreacă sărbătorile de iarnă alături de familie, la țară, sunt pensiunile din Bucovina, zona Bran-Moeciu și din Mărginimea Sibiului.

Plimbări cu sania, colindători și bucate tradiționale în Bucovina

Trebuie să scoți din buzunar în jur de 300-350 de lei pe noapte pentru a te caza într-o pensiune din Bucovina. Spre exemplu, cu 1.400 de lei de persoană te poți caza patru nopți într-o cameră dublă de la o pensiune aflată în localitatea Vama, în apropiere de faimoasele mănăstiri Voroneț și Moldovița.

Oaspeții primesc trei mese pe zi, au ocazia să participe la obiceiul străbun de sacrificare a porcului, pot face un foc de tabără, se pot plimba cu sania trasă de cai și pot primi colindători. De Crăciun, proprietarii pensiunii vor pregăti o masă festivă cu bucate tradiționale.

FOTO: Thomas Dan/Mediafax Foto

Cu 300 de lei de persoană pe noapte, te poți caza la o altă pensiune din Bucovina, în perioada 23-26 decembrie. Băutura este „la discreția clientului”, iar în Ajun de Crăciun turiștii pot asista la tăierea porcului bând o țuică sau un vin fiert. Tot în Ajun, se organizează o masă festivă de la care nu vor lipsi preparatele din vânat și păstrăv. Atmosfera va fi asigurată de un DJ. Oaspeții vor putea, totodată, să schieze sau să se dea cu sania pe derdeluș.

Dacă vrei să îți petreci Anul Nou la o pensiune cu 4 margarete din Bucovina, aflată în Gura Humorului, trebuie să scoți din buzunar 1.900 de lei de persoană pentru cazarea într-o cameră dublă, în perioada 30 decembrie- 3 ianuarie. Revelionul va fi sărbătorit cu „formație live, meniu ales, datini, obiceiuri și urători din Bucovina și șampanie”.

Ateliere de gătit și întâlnire cu Moș Crăciun în Bran-Moeciu
Dacă vrei să pleci în vacanță de Crăciun sau de Revelion, dar nu vrei să te cazezi la una dintre cunoscutele stațiunile de pe Valea Prahovei, poți opta pentru ofertele proprietarilor de pensiuni din zona Bran-Moeciu. Te poți caza aici, în perioada de Crăciun, cu 700-800 de lei de persoană.
Dacă vrei să ai parte de cazare și masă asigurată, trebuie să scoți din buzunar 775 de lei de persoană pentru trei nopți. În ziua de Ajun copiii pot participa la un atelier de gătit unde învață să frământe cozonaci și să decoreze turtă dulce. Seara turiștii vor putea asculta un ansamblu folcloric cântând colinde în port național și îl vor întâmpina pe Moș Crăciun și pe spiridușul acestuia.
De Crăciun, oaspeții se vor bucura de o masă festivă și vor avea parte de o seară cu cântece și dansuri tradiționale.
Patru nopți de cazare în regim de demipensiune (două mese pe zi), costă de Revelion circa 1.200-1.300 de lei de persoană pentru un loc într-o cameră dublă. Proprietarii de pensiuni promit mese festive, DJ pentru Revelion și concursuri de karaoke.

Cât costă cazarea în Mărginimea Sibiului

Mărginimea Sibiului este una dintre zonele în care mulți dintre români se îndreptă an de an cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Trei nopți de cazare, în regim de demipensiune, cu masă festivă de Crăciun și băuturi incluse, costă la pensiunile de aici circa 800 de lei de persoană. Cazarea se face în camere duble.

FOTO: Balazs Attila/Mediafax Foto

Tarifele de Anul Nou sunt mai mari. Pentru condiții similare și o masă specială de Revelion trebuie să scoți din buzunar 1.000 de lei de persoană.

Crăciun si Revelion la hotel de lux

Dacă vrei să îți petreci Crăciunul la un hotel de lux din Predeal trebuie să scoți din buzunar 780 de lei pentru două nopți de cazare într-o cameră dublă. Pachetul include cina, tip bufet suedez, în Ajunul Crăciunului, cina de Crăciun la restaurant și acces nelimitat la SPA, între orele 8:00 și 22:00.

Anul Nou petrecut la un hotel de 4 stele de pe Valea Prahovei poate costa și 4.400 de lei. Un astfel de pachet cuprinde cinci nopți de cazare cu mic dejun, o cină festivă la trecerea dintre ani, micul dejun pe 1 ianuarie și o cină festivă cu specific vânătoresc. De Revelion și în prima zi a anului turiștii vor avea parte de un program artistic seara și de concerte live. Accesul la piscină, saună umedă și uscată și la sala de fitness este și el inclus în tarif.

Ofertele de mai sus au fost selectate de gândul de pe site-urile de specialitate și de pe portalurile diferitelor pensiuni din România.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă...
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul...
Ramona s-a aruncat de la etaj după ce a născut! Dezvăluiri! "Dumnezeu s-o ierte"
Care este cea mai mare sumă plătită pentru o daună RCA! Un tir românesc a...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Decizie obligatorie pentru toți șoferii români. Noua lege UE îți blochează contul bancar
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Dansatoarea lui Dorian Popa, motivul despărțirii dintre artist și Babs?! Tânăra face lumină în acest...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Sonda europeană Mars Express a observat „păianjeni” pe planeta Marte