Oficial ANAF, despre recuperarea prejudiciilor: Nu o să scape nimeni fără să plătească. Avem însă și confiscări virtuale, se confiscă milioane fără a exista”

Oficial ANAF, despre recuperarea prejudiciilor: Nu o să scape nimeni fără să plătească. Avem însă și confiscări virtuale, se confiscă milioane fără a exista
Publicat: 06/03/2018, 12:58

„În cadrul structurii noastre, avem un număr de peste 20.000 de dosare de executare silită, derivate din hotărâri judecătorești, pronunțate în materie penală. Aceste creanțe provenite din săvârșirea de infracțiuni au un caracter cert ca sumă stabilită, dar un caracter incert ca sumă ce urmează a fi recuperată. (…) S-a creat impresia că sunt indisponibilizate sume de bani în conturi și Agenția Fiscală nu are capacitatea de a le retrage din conturile debitorului și de a-și atinge prejudiciul. Nu, departe gândul de aceste aspecte. Sunt niște măsuri asiguratorii instituite asupra unor bunuri în cursul urmării penale și asupra unor sume de bani. Aceste măsuri asiguratorii nu conduc întotdeauna la recuperarea prejudiciului. Aici avem mai multe aspecte: bunurile sunt ipotecate în favoarea altor creditori, nu am primit niciun raport de evaluare”, a declarat Toni Avram, directorul adjunct al Direcției Executări Silite Cazuri Speciale din ANAF.

Totodată, acesta a mai subliniat că există anumite aspecte care le îngreunează activitatea și care implică mai multe resurse.

„În hotărâri nu sunt trecute datele de identificare ale debitorului, numai numele și prenumele. Dacă dai căutare în baza de date din Evidența Populației după nume și prenume apar 1.000 de persoane. Nu sunt trecute CNP-uri. Menționez aceste aspecte simple că ele conduc la o activitate în plus și necesită implicare a resurselor umane și ale timpului. Bunurile nu sunt administrate în cursul urmăririi penale. Nu sunt păzite imobilele sau realizate activități de administrare. Mai mult, societățile comerciale care sunt responsabile civilmente, își desfășoară procedura insolvenței. (…) Noi, ca activități de recuperare de la înființare până în prezent, am recuperat peste 400 de milioane de lei din valorificări de bunuri. Numai în 2017 am pus 399 de măsuri asiguratorii dispuse de instanță”, a mai spus acesta.

Reprezentantul ANAF susține că toți cei care au produs prejudicii statului vor plăti

„Nu o să scape nimeni să nu plătească mai devreme sau mai târziu. Însă gradul de recuperare este strict legat de garanțiile instituite. Referitor la bunuri confiscate, așa cum bine cunoașteți, noi am făcut tot posibilul să intre în fapt în patrimoniul statului. În unele am instituit pază să nu fie devalizate. Referitor la confiscări – confiscările pe bunuri și pe sume de bani unde ele au intrat în visteria statului prin pronunțarea hotărârii judecătorești – astea-s cazurile ideale. Avem confiscări virtuale – se confiscă milioane de lei fără a exista. Aceste milioane de lei, dacă nu sunt garantate prin niște măsuri asiguratorii, noi trebuie să facem investigații”, a mai declarat Toni Avram.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Condamnarea pentru viol a lui Harvey Weinstein, anulată de o instanță din New York