Pasionații de croaziere se vor putea îmbarca în premieră din Portul Constanța. Ce oferte propun agențiile de turism

Redactor:
Alexandra Pele
Pasionații de croaziere se vor putea îmbarca în premieră din Portul Constanța. Ce oferte propun agențiile de turism
Pasionații de croaziere vor putea vizita mai multe destinații din Marea Mediterană la bordul unor vase care vor pleca din Portul Constanța începând din această toamnă.

Pasionații de croaziere vor putea vizita mai multe destinații din Marea Mediterană la bordul unor vase care vor pleca din Portul Constanța începând din această toamnă.

Compania de croaziere maritime MSC Cruises, care a avut anul trecut circa 1,4 milioane de clienți, a decis să opereze trei curse din portul românesc de la Marea Neagră, prețurile pornind de la 750 de euro pe persoană.

„Mii de pasageri români se îmbarcă din porturi europene. Cu această ocazie le vom ușura mult accesul la o altă experiență”, a declarat pentru gândul Antonio Nițu, director general Aerotravel, unul dintre partenerii locali ai companiei.

MSC Cruises operează în prezent 12 nave de croazieră, flotă în care a investit circa 6 miliarde de euro.

Nițu spune că românii sunt din ce în ce mai interesați de vacanțe la bordul unor vase de croazieră de lux. Aerotravel a vândut în 2012 aproximativ 3.000 de pachete de călătorie, iar pentru 2013 estimează o creștere de 50% a numărului de pasageri.

„Marea majoritate a românilor preferă Marea Mediterană, dar și Marea Nordului și Marea Baltică, ajutați de faptul că ajung relativ ușor până la portul de îmbarcare, dar există interes și pentru croazierele oceanice: Caraibe, Alaska, America de Sud”, a adăugat directorul Aerotravel.

Croazierele maritime ale companiei MSC Cruises, pe nava MSC Musica (foto), vor fi disponibile din 25 martie în sistemul de rezervări.

Anul acesta vor exista trei îmbarcări. Pe 27 septembrie este programată cursa cu itinerariul Constanța – Gythion(Sparta Gr) – Veneția – Katakolon(Olympia Gr) – Istanbul – Yalta – Odessa – Constanța. Pe 8 octombrie se va repeta itinerariul, iar pe 19 octombrie se vor îmbarca pasagerii pentru itinerariul Constanța – Gythion (Sparta Gr) – Veneția. Primele două călătorii durează 11 nopți, iar cea până la Veneția patru nopți.

„Prețul variază de la aproximativ 750 de euro pe persoană pentru o cabină interioară, până la 1.200 de euro pentru o cabină exterioară, la care se adaugă taxele portuare. Facilitățile sunt multiple. Se asigură toate mesele principale plus snack-urile dintre mese, accesul la piscine și jacuzzi, spectacole de entertainment, sală de sport etc.”, a precizat Nițu.

Aerotravel estimează că va vinde în jur de 400 de bilete pentru itinerariile din acest an.

MSC Cruises are circa 15.000 de angajați și este prezentă în 45 de state din întreaga lume. În România, compania colaborează cu șapte agenții de turism, respectiv Happy Tour, Perfect Tour, Croizere.net, Aerotravel, Carpatour, Ship Travel International și 4 U Travel.

Inchide