Liviu Iancu
30.03.2014
Financiar

P&G a cumpărat terenul unde se află fabrica din Urlați și analizează noi investiții în România. Una dintre cele mai importante femei de afaceri din lume vine în România

P&G a cumpărat terenul unde din Urlați și vor să facă noi ivestiții

„Au cumpărat terenul în toamna anului trecut cu peste 3 milioane euro. Vor să mai construiască acolo un depozit și încă o fabrică”, au declarat pentru MEDIAFAX surse din administrația locală.

În 2010, Procter&Gamble (P&G) a inaugurat la Urlați, în județul Prahova, o fabrică de șampoane și produse de îngrijire a părului, în care au fost investiți peste 100 de milioane de dolari, aceasta fiind și prima investiție greenfield a grupului american în România. Fabrica are patru linii de fabricație, trei de șampoane și una de balsam de păr, iar 90% din producție este destinată exportului.

La acel moment, cele 25 de hectare era concesionate, iar compania arăta că terenul va asigura spațiul necesar pentru o viitoare extindere a capacității de producție, manifestându-și interesul de a aduce și alte produse pentru a fi fabricate la Urlați.

În România, P&G mai deține o fabrică de detergenți la Timișoara și divizia de marketing.

Patricia A. Woertz conduce gigantul american Archer Daniels Midland, cu vânzări de 90 miliarde dolari anual și a ocupat anul trecut locul 7 în topul Fortune al celor mai puternice femei de afaceri din lume. Ea va veni în România însoțită de alți executivi ai gigantului american de bunuri de larg consum și se va întâlni săptămâna viitoare cu reprezentanții P&G din România.

Contactați de MEDIAFAX, reprezentanții P&G România nu au dorit să comenteze informațiile.

Woertz (60 ani) este vicepreședinte în Consiliul de Administrație al grupului P&G din 2008 și deține funcția de președinte al Comitetului de Audit și este membru în Comitetul de Guvernanță și Responsabilitate Publică.

Comitetul de audit are printre responsabilități supravegherea calității și integrității situațiilor financiare ale companiei, a managementului riscului, performanța auditului intern și asistarea Consiliului de Administrație și companiei în interpretarea și aplicarea manualului de conduită în afaceri al P&G.

Consiliul de Administrație al P&G este format din lideri de afaceri, guvernamentali, din medicină sau educație. Printre membri se numără și președintele și directorul executiv al constructorului de avioane Boeing, James McNerney, cel al producătorului de PC-uri Hewlett-Packard, Meg Whitman, al operatorului de carduri bancare American Express, Kenneth Chenault, și cel al retailerului Macy’s, Terry Lundgren.

Woertz este din 2006 directorul executiv și președintele gigantului american din domeniul agriculturii și energiei Archer Daniels Midland Company (ADM), cu vânzări anuale de 90 miliarde dolari. Anterior, ea lucrat timp de 29 de ani în Chevron Corp, unde a deținut funcții executive.

Ea este, de asemenea, membru al Consiliului Internațional de Afaceri al Forumului Economic Mondial și din 2010 a fost numită de președintele SUA, Barrack Obama, în Consiliul pe probleme de export al președintelui.

P&G a avut anul trecut venituri de peste 84 miliarde dolari anual și un profit net de peste 11 miliarde dolari.

Tags:
Inchide