PMB a publicat lista celor 4.193 de bucureșteni care primesc eco-vouchere în valoare de 9.000 de lei

Redactor:
Dora Vulcan
PMB a publicat lista celor 4.193 de bucureșteni care primesc eco-vouchere în valoare de 9.000 de lei
Primaria Capitalei a publicat lista celor 4.193 de beneficiari de eco-vouchere acceptați in cadrul programului de stimulare a eliminării din traficul bucureștean a autovehiculelor cu grad ridicat de poluare, prin acordarea de eco-vouchere.

De asemenea, în data de 3 mai încep înscrierile unităților comerciale interesate să participe la acest program, anunță Primăria Capitalei, într-un comunicat remis MEDIAFAX.

În urma verificării îndeplinirii condițiilor de eligibilitate din Regulament a celor 6.000 de participanți înscriși, în program au fost acceptați 5.000 de proprietari. Grupul de lucru constituit în vederea implementării Programului a verificat dosarele depuse, fiind admise 4.193 de dosare si respinse 49.

Cele 49 de dosare respinse cuprind atât proprietari acceptați în program care și-au casat autovehiculul uzat înainte de data publicării listei celor 5.000 de proprietari acceptați în program cât și proprietari care și-au casat sau radiat autovehiculul sau și-au depus dosarul de acordare eco-voucher după data de 21.02.2019, data limită pentru casarea/radierea și depunerea documentelor.

Programul Primăriei Capitalei „de stimulare a eliminarii din traficul bucuresșean a autovehiculelor cu grad ridicat de poluare, prin acordarea de eco-vouchere” a fost aprobat de Consiliul General în iulie 2018 și vine in sprijinul bucureștenilor care doresc să renunțe la autovehiculele uzate, oferindu-le eco-vouchere in valoare de 9.000 de lei.

Cu aceste eco-vouchere, bucureștenii declarati eligibili își vor putea achiziționa autoturisme noi EURO 6, non-diesel, mijloace de locomoție noi ‘prietenoase cu mediul’, non-diesel, hibride sau electrice, obiecte electrocasnice si electronice noi, cu clasa energetica superioara.

 

Inchide