Ponta anunță data la care încep lucrările la autostrada Sibiu-Pitești: „O să îi spun domnului Șova mai bine să vorbească decât să scrie pe blog”

Ponta anunță data la care încep lucrările la autostrada Sibiu-Pitești: O să îi spun domnului Șova mai bine să vorbească decât să scrie pe blog
Publicat: 21/03/2014, 09:08
Actualizat: 22/03/2019, 13:11

Lucrările de contrucție la autostrada Sibiu – Pitești vor începe anul viitor cu tronsonul Pitești – Curtea de Argeș, a declarat premierul Victor Ponta, după întâlnirile pe care le-a avut joi cu reprezentanții Dacia.

El a mai explicat, totodată, că din exercițiul financiar pentru perioada 2007 – 2013 se alocă 25 de milioane de euro pentru refacerea studiului de fezabilitate pentru autostradă. Acesta va oferi o estimare a costurilor de construcție.

Abia după finalizarea studiului, se vor aloca bani din fonduri europene aferente exercițiului financiar 2014 – 2020 pentru contrucția autostrăzii.

HARTĂ: Planul autostrăzii Sibiu – Pitești (Click pentru a mări)

FOTO: CNADNR

„Sper ca în 2020 sau chiar mai repede, domnul președinte Băsescu, care nu a făcut niciun kilometru de autostradă, să meargă liniștit cu Duster-ul pe autostradă spre pensie”, a declarat Ponta.

Conform strategiei propuse de Guvern pentru construcția autostrăzilor și publicată la finalul anului trecut, finalizarea autostrăzii Sibiu – Pitești trebuie să aibă loc în 2022.

Ponta îl critică pe Șova pentru postările de pe blog

El a ținut, totodată, să îl critice pe ministrul Transporturilor, Dan Șova pentru noua postare pe blogul personal referitoare la autostrada Sibiu – Pitești. Șova anunța astfel că startul lucrărilor de construcție va fi dat la începutul anului 2017, nu 2015, așa cum a declarat joi premierul.

„În data de 3 martie s-au declanșat la CNADNR procedurile pentru selecția consultantului pentru a realiza studiul de fezabilitate, procedurile urmând să dureze maximum șase luni, cu tot cu eventuale contestații. Pentru studiul de fezabilitate al autostrăzii Sibiu – Pitești există o sumă de 28 de milioane de euro pusă la dispoziție de Comisia Europeană în alocarea 2007 – 2013. După ce se termină studiul de fezabilitate în 12 luni, urmează procedurile de aprobare a lui, se va începe licitația pentru atribuirea de lucrări care va dura șase luni. Dacă punem șase luni acum, 12 și cu 6, în cel mai bun caz, în 24 de luni se pot începe lucrările pe Sibiu – Pitești”, scrie pe blog Dan Șova.

„O să îi spun domnului Șova mai bine să vorbească decât să scrie pe blog. Văd că toți au boala scrisului pe blog. Cred că nici el nu mai știe ce scrie pe blog”, a spus Victor Ponta.

Citiți mai jos postarea inițială a ministrului Transporturilor, Dan Șova, referitoare la autostrada Sibiu – Pitești pe blogul personal.

Sursă: dansova.ro

Autostrada Sibiu – Pitești ar fi urmat să măsoare 116,64 kilometri și ar fi costat aproape 3,25 miliarde de euro, conform vechiului studiu de fezabilitate realizat în anul 2008. Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR) a demarat în primăvara anului 2012 procedurile de licitație pentru revizuirea acestuia. Spre finalul aceluiași an, licitația a fost anulată.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase