Ponta, către președintele CJ Mureș: Or să ne pună statuițe când s-o termina Ogra-Câmpia Turzii

Ponta, către președintele CJ Mureș: Or să ne pună statuițe când s-o termina Ogra-Câmpia Turzii

Premierul Victor Ponta (PSD) s-a aflat în localitatea Livezeni, de lângă Târgu Mureș, la inaugurarea șantierului de construcție a variantei ocolitoare a municipiului Târgu Mureș, alături de vicepremierul Liviu Dragnea, ministrul Transporturilor, Ioan Rus, directorul general al CNADNR, Narcis Neaga, reprezentanți ai antreprenorului general, ai firmei de proiectare și oficialități locale, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Primul-ministru s-a interesat de lucrările la diverse trosoane ale Autostrăzii „Transilvania”, reprezentantul CNADNR spunând că estimează că în luna martie a anului viitor vor fi desemnați constructorii pentru tronsoanele Câmpia Turzii-Ogra și Ogra-Târgu Mureș, care „în martie se pot apuca de treabă”, întrucât în câteva săptămâni se va termina evaluarea ofertelor, dar ia în considerare și posibilitatea unor contestații. Potrivit acestuia, sectorul Ogra-Câmpia Turzii va avea un termen de execuție de doi ani, iar Ogra-Târgu Mureș, un an.

Ponta a declarat apoi presei că „încet-încet începe să se rupă blestemul procedurilor care nu se mai termină niciodată” și că, având în vedere că pe lângă Câmpia Turzii-Ogra și Ogra-Târgu Mureș se fac și alte investiții în infrastructura rutieră, „practic, la sfârșitul anului 2016, de la Târgu Mureș până la granița cu Ungaria se va merge pe autostradă”, un aspect extrem de important pentru cei care investesc în această zonă.

„Sperăm mai departe să reușim să legăm și alte regiuni ale țării, dar deocamdată Banatul și sudul Transilvaniei sunt cele în care s-a investit și care vor fi primele legate ca infrastructură rutieră de standard european. Autostrada Transilvania, cea începută și abandonată, ați văzut că lucrăm la ea, dar aceea este din buget, nu este din fonduri europene. Sper să lucreze constructorii, banii îi avem, Programul Operațional de Transport este perfect operațional, ca să spun așa, n-a mai fost niciun fel de pericol după ce a fost blocat în 2011-2012 și sper să mergem pe autostradă de la Târgu Mureș până la Nădlac la sfârșitul lui 2016”, a declarat Ponta.

„Nouă or să ne pună la amândoi ăștia câte o statuiță mică când s-o termina Ogra-Câmpia Turzii”, i-a spus apoi Ponta președintelui Consiliului Județean Mureș, Ciprian Dobre (PNL).

Pe de altă parte, președintele Consiliului Județean Mureș, Ciprian Dobre, a declarat apoi presei că inaugurarea șantierului de construcție a variantei ocolitoare a municipiului Târgu Mureș constituie „momentul în care se așterne borna începutului investițiilor în județul Mureș”, susținând că în următorii ani se va absorbi, pe lucrări de infrastructură rutieră din județ „o sumă vecină cu un miliard de euro”.

„Am avut chiar astăzi (joi – n.r.) o discuție cu domnul director general Neaga al CNADNR și toate investițiile sunt pregătite din punct de vedere economico-financiar, adică toate sunt cu banii la dispoziție și asigurați, pe bugetele multianuale, atât ale Guvernului, cât și din finanțări externe în special – și când vorbesc despre drumul expres Târgu Mureș – Sighișoara, vorbesc despre POS. Sunt foarte sigure”, a afirmat Dobre.

Traseul Ogra (județul Mureș) – Câmpia Turzii (județul Cluj) face parte din Autostrada Transilvania, proiectul având o valoare estimată de până la 2,33 miliarde lei (531,5 milioane euro), inclusiv TVA.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Au păcălit poporul cu televizorul! Ce înseamnă, de fapt, cifrele scrise de Sorin în baracă,...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
De la Floreasca, l-au internat la Obregia. Mititelu Jr., mutat la 'Spitalul 9'! Ce au...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
"Am călătorit în timp". Profesorul ieșit din comă a fost în anul 3906 și spune...
Ce s-a întâmplat cu relația dintre Nikki Exotika, femeia trans din America, și Igor din...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Compania coreeană Hanwha vrea să înfiinţeze în România un hub industrial pentru Europa
Au editat ADN-ul uman cu Inteligența Artificială! Ce-a urmat este ULUITOR
Legea care se va aplica în toată România. Ordin de la UE. Toți românii au...
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Când cresc salariile în România! Breaking news
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
Motivul pentru care Erika Isac s-a ras în cap! Fanii au criticat-o dur: ”Ce nu...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Cum s-a transformat prietenia dintre I.G. Duca și Constantin Stere într-o relație dușmănoasă?