Portretul românului care merge în Austria la schi. Cheltuiește în vacanță mai mult decât toți ceilalți străini

Portretul românului care merge în Austria la schi. Cheltuiește în vacanță mai mult decât toți ceilalți străini
Publicat: 17/10/2014, 19:12
Actualizat: 20/03/2019, 17:29

Aproximativ 70% dintre românii care merg la schi în străinătate aleg ca destinație de vacanță Austria, pe parcursul anului trecut 139.000 de turiști din țara noastră ajungând să viziteze acest stat. Românii se află pe locul 12 în clasamentul turiștilor străini care ajung în Austria, primele locuri fiind ocupate de germani, italieni și olandezi.

Turiștii români care pleacă la schi în Austria sunt de cele mai multe ori tineri, având în medie vârsta de 35 de ani, și sunt cei mai cheltuitori străini pe care îi găzduiesc austriecii în sezonul rece. Ei scot din buzunare circa 125 de euro pe zi de persoană, în condițiile în care un austriac nu cheltuiește mai mult de 95 de euro pe zi, potrivit reprezentanților Oficiului de Turism al Austriei.

Cei mai mulți români care își fac concediul de iarnă în Austria preferă stațiunile din landul Tirol. Cea mai îndrăgită este Ischgl, stațiune aflată la o altitudine de 1.377 de metri pe valea Paznaun, între munții Silvretta și Verwall, aceasta fiind urmată în top de Solden și Innsbruck. Dacă nu merg la schi, românii își petrec concediile în Viena unde vizitează faimoasele Piețe de Crăciun.

FOTO: Publimedia/Shutterstock

De asemenea, 22% dintre români aleg să se cazeze în hotelurile de 4-5 stele din stațiunile austriace, optând astfel pentru pachete care costă circa 620 de euro de persoană și includ cazarea pentru șapte nopți în regim de demipensiune și un sky pass.

Cei mai mulți turiști din țara noastră preferă să meargă în vacanță în Austria cu mașina. Drumul poate fi parcurs în 16-17 ore. Există însă și alte modalități de transport, respectiv cu trenul sau cu avionul. Din România pleacă avioane spre aeroporturile din Innsbruck, Salyburg, Memmingen sau Friedrichshafen. Un bilet de avion poate costa și 50 de euro.

Portretul turistului român făcut de un austriac

Turiștii români care au mers în vacanță în stațiunile austriece le-au lăsat o impresie bună celor de acolo. Așa au ajuns să fie considerați turiști buni și prietenoși.

„Am cunoscut mulți turiști români. Mama mea are o casă pentru oaspeți așa că aveam oaspeți din România. De cele mai multe ori, familiile de români veneau în decembrie sau în ianuarie, alături de copii sau cu alte familii. Două sau trei familii călătoreau împreună și veneau la schi pentru o săptămână. Românii sunt oaspeți foarte prietenoși, interesați să experimenteze unele aspecte tradiționale și să fie în contact direct cu proprietarul casei. Am avut experiențe foarte bune cu românii”, a declarat pentru gândul Christina Ruhfass, country manager în cadrul Tirol Tourism Board.

Românii i-au lăsat o impresie bună și lui Michael Manhart, managing director al asociației de teleschi din Lech. „Sunt oameni foarte simpatici și prietenoși”, a declarat Manhart pentru gândul.

El ne-a mai spus că îl regiunea sa lucrează mulți angajați din țara noastră, unii în industria hotelieră, iar alții chiar și ca instalatori.