PRAHOVA. Prahova este al șaselea cel mai bun județ din România în care să locuiești. La ce capitole stă cel mai bine

Redactor:
Corina Vârlan
Prahova este, potrivit clasamentului realizat de gândul, al șaselea cel mai bun județ din România în care să locuiești. Principalele sale puncte forte? Rata scăzută a criminalității, a cincea la nivel național, și salariul mediu net obținut de angajații companiilor din regiune, al șaptelea cel mai mare din România.

Prahova este, potrivit clasamentului realizat de gândul, al șaselea cel mai bun județ din România în care să locuiești. Principalele sale puncte forte sunt rata scăzută a criminalității, a cincea la nivel național, și salariul mediu net obținut de angajații companiilor din regiune, al șaptelea cel mai mare din România. 

Astfel, aici s-au înregistrat, pe parcursul anului 2011, 136 de condamnări definitive la fiecare 100.000 de locuitori, cu 233 mai puține decât în Hunedoara, județul aflat pe ultima poziție a clasamentului privind rata criminalității. Numărul condamnărilor este mai mare însă decât cel înregistrat, în aceeași perioadă de timp, în Ilfov, Vâlcea, Buzău și Bacău, unde acesta nu a depășit 129 de cazuri la fiecare 100.000 de locuitori.

La finalul anului trecut, patronii companiilor din județul Prahova își plăteau personalul cu un salariu mediu net de 1.505 lei, cu 647 de lei mai puțin decât cel înregistrat în cazul bucureștenilor, lideri la nivel național în acest clasament, și cu 387 de lei mai mic decât în cazul angajaților din județul Ilfov, aflat pe poziția a doua a topului.

Cu toate acestea, salariul mediu net obținut de angajații din Prahova a fost mai mare decât cel de care au beneficiat angajații din județe precum Timiș, Constanța, Brașov și Iași, toate aflate pe primele 10 poziții ale clasamentului județelor cu cel mai ridicat nivel de trai din România.

(Click pentru a mări)

FOTO: gândul.info

Un alt avantaj al locuitorilor județului Prahova este și acela că aici își au sediul fiscal atât Pludi Market, o companie de retail cu profil de discount care face parte din grupul care a deschis în România lanțul de magazine Lidl, dar și filiala Electrica Furnizare Muntenia Nord, a cărei cifră de afaceri ajungea, în 2010, la 1,29 miliarde lei și care înregistra un profit net de peste 1,4 milioane de lei.

Tot în Prahova, în orașul Ploiești, se găsește rafinăria Petrotel-Lukoil, deținută de grupului petrolier Lukoil, care avea, în 2011, avea o cifră de afaceri netă de peste 6,6 miliarde de lei, potrivit celor mai recente date ale Ministerului Finanțelor Publice (MFP).

Prahova stă bine și la capitalol spații verzi. Cele 721 de hectare ce reprezintă totalul spațiilor vezi existe în zonele sale urbane îi asigură poziția a opta în top, după Constanța, Hunedoara și Bihor, dar înainte de județe precum Mureș sau Maramureș.

Problemele acestui județ? Rata destul de ridicată a șomajului și numărul mic de gospodării care au instalații de canalizare.

FOTO EXCLUSIV | Imagini şocante cu blana ursului Arthur, împuşcat de Emanuel de Liechtenstein
EXCLUSIV. Cum au apărut Dragoș Buzăianu și noua iubită la LOFT Mamaia
FOTO. Loredana Groza, într-o ipostază rușinoasă pe internet! Gafa care i-a lăsat sânul la vedere
Doinița Oancea rupe tăcerea! Adevărul despre despărțirea de bărbatul cu care urma să se căsătorească:...
Asta o va lovi în orgoliu pe Simona Halep! Șanse mari ca antrenorul înlăturat de...
Profesiile care ar urma să fie plătite în tichete. Ministrul Muncii vrea să elimine munca...
Cartierul Roşu din Amsterdam, înlocuit cu un centru „erotic”. Planurile primăriei în privinţa prostituţiei şi...
BANCUL ZILEI – Jocuri erotice cu tipe agățate în bar
STUDIU. A fost identificată „mama” întregii familii a coronavirusului SARS-CoV-2. Când și unde a apărut...
EXCLUSIV. Cum au apărut Dragoș Buzăianu și noua iubită la LOFT Mamaia
Cele patru TEHNICI prin care femeile pot simți mai multă PLĂCERE. Sunt extrem de simple...
Cum și-a vopsit Porsche-ul un tânăr din Târgu-Jiu. Și-a pus și Dubai la număr, ca...
Cum a fost salvat Mihai Trăistariu de la faliment, chiar de Paște. Câți bani a...
Top 10 gafe, care ţi-au scăpat, din filme celebre. Eroarea din „Braveheart” care nu mai...
Izvorul Tămăduirii 2021, prima mare sărbătoare din calendarul ortodox după Paște. Tradiţii şi obiceiuri
Vedete care suferă de boli grave. De ce poartă Bono de la U2 mereu ochelari...
Marele exod din România. Eurostat avertizează: România va înregistra una din cele mai abrupte reduceri...
Ideile de afaceri vin în moduri diferite şi câteodată sunt şi mai ciudate. Cum a...
Inchide