Prima ieșire publică a șefului demis al ANAF: „Emigrez în Congo dacă Fiscul va repeta creșterile de încasări din 2015. Mai nou, sunt omul lui Coldea”

Prima ieșire publică a șefului demis al ANAF: „Emigrez în Congo dacă Fiscul va repeta creșterile de încasări din 2015. Mai nou, sunt omul lui Coldea
Publicat: 15/02/2016, 13:43

Fostul șef al ANAF, Gelu Diaconu, susține că avea demisia „în mapă” înainte să primească citația de la DNA, motivul fiind că viziunea sa și cea a Ministerului de Finanțe erau diferite. „Domnul Cioloș a fost de bună credință. De altfel, noi am avut, cu o zi înainte să primesc citația, o discuție foarte amplă cu privire la prioritățile ANAF. În discuțiile cu dânsul, eu am invocat o demisie, pe care o aveam scrisă, în mapă, deoarece, aveam o viziune diferită de cea a conducerii de azi a Ministerului Finanțelor. Consideram că nu mai pot face parte dintr-o astfel de formulă. Domnul premier a insistat să-mi continui activitatea. De aceea, nu-mi imaginam că ar vrea vreodată să mă demită urmare a acelei discuții. Dar au urmat evenimentele de zilele următoare, iar domnul prim-ministru a fost pus într-o situație fără ieșire. Trebuia să mă demită”, a declarat Diaconu, într-un interviu pentru economica.net.

Fostul șef al ANAF se plânge tototodată de consecințele dosarului în care este implicat, susținând că va fi afectat financiar. „Oricât aș încerca să-mi înghit frustrarea care mă macină, nu pot să fiu blând față de consecințele acestui dosar. Eu am trimis deja un memoriu la toate instituțiile abilitate prin care justific cele două circulare pentru care sunt urmărit de DNA. Pe lângă terfelirea carierei, eu pierd venituri. Din salariu. Dar grosul lor îmi venea din consiliile de administrație de la CEC și EximBank. O să vreau să le recuperez„, a spus el.

Fostul șef al ANAF consideră că succesorii săi nu își vor asuma deciziile pe care și le-a asumat el: „Risc o afirmație: eu emigrez în Congo dacă în lunile următoare Fiscul va repeta creșterile lunare de încasări din 2015″.

Cu toată lauda de sine, fostul șef al ANAF susține însă că „nu înseamnă că ANAF nu-și poate găsi un șef mai bun decât mine”.

Referitor la acuzațiile că ar fi ”omul lui Ponta” sau al lui Coldea, Diaconu a precizat: ”Uitați-vă ce se întâmplă în spațiul public. Am fost omul lui Rușanu, al lui Chițoiu, al lui Ponta!…, al lui Oprea, mai nou, al lui Coldea. Cu unul n-am schimbat nici un cuvânt, nu ne-am întâlnit niciodata, e vorba de domnul Coldea. Cu Oprea m-am întâlnit oficial când era viceprim ministru. Cu Ponta, pe ultima parte a mandatului, urmare a curajului teribil cu care a făcut relaxarea fiscală, aveam discuții chiar zilnice. Iar cu domnul Chițoiu am fost la fel de apropiat ca și cu doamna Dragu, dar ne cunoșteam, că veneam amândoi din zona PNL”.

Mai mult, fostul șef al ANAF susține că DNA a comunicat „eronat” că Fiscul e parte civilă în dosarul Ponta-Șova.

„Am tăcut, deși poate a fost o greșeală, dar m-am gândit să nu implic ANAF în scandaluri, atunci când DNA a dat eronat comunicat că ANAF s-a făcut parte civilă în dosarul Ponta-Șova. Sau dacă s-a făcut, sub nici o formă sub semnătura mea, poate o fi semnat vreun portar de la ANAF”, a mai spus Diaconu.

Diaconu explică și cum a ajuns să dețină un hotel împreună cu soția sa. El susține că ridicat hotelul pe un teren pe care îl cumpărase pentru a-și face casă, iar banii au provenit din credite bancare, care au fost finanțate din banii activității hotelului. „Nu am adus un leu de acasă”, spune Diaconu, care precizează că până acum a plătit rate la credit de 4,2 milioane euro.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Legea se aplică deja în toată România. Este informația momentului pentru toți românii
Trei zodii, weekend agitat. Vin probleme peste probleme
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Cercetătorii au găsit o genă care protejează împotriva Alzheimer