• Publicat:
  • Actualizat:
Financiar

Rezultatele finale ale recensământului vor fi publicate în iulie: „Este un efort pe care îl putem face”

Rezultatele finale ale recensământului vor fi publicate în iulie: „Este un efort pe care îl putem face”
"Este un efort pe care îl putem face", a declarat președintele INS.

Rezultatele finale ale recensamântului populației și locuințelor pentru anul 2011 vor fi publicate în luna iulie, cu trei luni înainte de data asumată anterior, a precizat miercuri Andrei Tudorel, președintele Institutului Național de Statistică (INS).

„Este un efort pe care îl putem face. Rezultatele se vor face în condiții normale. Sunt realizate pe baza unor metodologii transparente și vor fi comunicate într-o manieră plăcută pentru utilizarea de date statistice”, a declarat el adăugând că rezultatele vor fi determinate „până la un anumit nivel”.

Andrei Tudorel, profesor universitar la Academia de Studii Economice, a fost numit președinte al INS de Victor Ponta în luna ianuarie a acestui an. El l-a înlocuit în funcție pe Vergil Voineagu, demis de premier după ajustarea cu 20 de miliarde de lei a datelor privind PIB-ul aferent anului 2011.

Printre prioritățile asumate de noul președinte al INS se numără și îmbunătățirea procesului de culegere a datelor statistice. Practic, reprezentanții INS sunt în discuții cu ministerele, agenții economici și universitățile pentru a realiza un schimb de date.

Inchide