România exportă 200.000 de OI în Golf. Primele 70.000 de capete, livrate în martie

România exportă 200.000 de OI în Golf. Primele 70.000 de capete, livrate în martie
Compania Al Mawashi din Kuweit, societate care alimentează și piața Emiratelor Arabe Unite, a contractat deja un efectiv de 200.000 capete ovine care urmează a fi livrate în cursul anului 2019, din care prima livrare de 70.000 de capete va fi efectuată în luna martie a acestui an, informează MADR.

În momentul de față ovinele reprezintă un potențial extraordinar de export, pe care România îl deține și care trebuie valorificat la maxim, apreciază comunicatul ministerului.

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale sprijină acest tip de colaborări și intensifică eforturile de creștere a exporturilor și de consolidare a relațiilor comerciale dintre fermierii români și societățile de achiziție din țările interesate de producția românească, mai arată documentul.

 

„Primele rezultate ale unei colaborări de durată privind exportul de ovine în Golf
 
În urma vizitelor efectuate de premierul României, Viorica DĂNCILĂ și de o parte din membrii cabinetului, în țările din Golf, precum și a eforturilor depuse pentru promovarea proiectelor și a acțiunilor de consolidare a relațiilor între mediile de afaceri din România și țările din Golful Persic, în vederea deschiderii piețelor externe, România înregistrează primele rezultate concrete.
 
Astfel, deschiderea piețelor externe devine o certitudine întrucât compania Al Mawashi din Kuweit, societate care alimentează și piața Emiratelor Arabe Unite, a contractat deja un efectiv de 200.000 capete ovine care urmează a fi livrate în cursul anului 2019, din care prima livrare de 70.000 de capete va fi efectuată în luna martie a acestui an.
 
 

 

 
În momentul de față ovinele reprezintă un potențial extraordinar de export, pe care România îl deține și care trebuie valorificat la maxim.
 
Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale sprijină acest tip de colaborări și intensifică eforturile de creștere a exporturilor și de consolidare a relațiilor comerciale dintre fermierii români și societățile de achiziție din țările interesate de producția românească”, informează MADR într-un comunicat de presă

Inchide