SCANDAL. Război în asigurări! Ședința care dă cărțile pe față. Toți jucătorii din piață, convocați la Parlament!

Redactor:
Gandul
SCANDAL. Război în asigurări! Ședința care dă cărțile pe față. Toți jucătorii din piață, convocați la Parlament!
SCANDAL. Război în asigurări! Ședința care dă cărțile pe față. Toți jucătorii din piață, convocați la Parlament! / Sursa FOTO: https://360news.ro

A început lupta pentru putere pe piața asigurărilor. Toate probleme grave din sistem vor fi dezbătute joi, 28 mai, într-o ședință comună a comisiilor de specialitate din Parlament. Sunt chemați să dea raportul toți factorii implicați în această poveste, printre care ASF, UNSAR, BAAR sau COTAR.

Senatorul Daniel Zamfir (PSD) a anunțat pe pagina sa de Facebook importanța ședinței de joi, la care vor participa jucătorii importanți de pe piața asigurărilor.

ASF, UNSAR, BAAR, COTAR, CONROM, PRBAR, AURSF, chemate la raport

„Piața asigurărilor stă pe un butoi de pulbere”, și-a început postarea parlamentarul social-democrat.

Fără să ofere mai multe detalii, Daniel Zamfir a continuat: „Mâine (n.r. – joi, 28 mai), la ora 12, Comisia economică, industrie și servicii a Senatului, împreună cu Comisia de industrii și servicii a Camerei Deputaților vor dezbate probleme grave de pe piața asigurărilor împreună cu toți factorii implicați: ASF, UNSAR, BAAR, COTAR, CONROM, PRBAR, AURSF. Ședința comună va avea loc la sala Comisiei Economice a Senatului”.

Senatorul PSD Daniel Zamfir, candidat la șefia ASF

Senatorul PSD Daniel Zamfir este candidatul social-democraților la șefia Autorității de Supraveghe Financiară. Noul conducător al ASF va fi numit pe 17 ani. El îi succede în funcția lui Leonard Badea, plecat viceguvernator la Banca Națională.

Este o nebunie ce se întâmplă acolo (n.r. – ASF). Acestei instituţii îi lipseşte în mod clar un leadership. Deciziile ASF sunt mai degrabă în defavoarea consumatorilor, decât în favoarea lor, aşa cum ar fi normal. Hotărârile şi atitudinea ASF s-au poziţionat în mod vădit de partea companiilor de asigurări. Pe piaţa de capital este un haos inimaginabil, în asigurări la fel, este scandal în toate domeniile pe care le supraveghează. Nu se poate ca o instituţie să fie măcinată în acest hal de scandaluri, să fie acuzată că nu îşi exercită rolul în sectoarele pe care le acoperă. Practic, această instituţie nu există”, declara Daniel Zamfir la depunerea candidaturii pentru șefia ASF.

Informațiile din piață sugerează că, în prezent, favorit să preia conducerea ASF a ajuns Nicu Marcu, vicepreședinte al Curții de Conturi și candidatul propus/ sprijinit de PNL.

Inchide