SIMBOL în comunism, RUINĂ în capitalism. Magazinul București a fost DEMOLAT

Redactor:
Florin Jinga
SIMBOL în comunism, RUINĂ în capitalism. Magazinul București a fost DEMOLAT
Magazinul București a fost demolat. Cumpărat de Vanghelie, recuperat de moștenitori, vândut unor olandezi. Vezi în ce se va transforma un simbol al Epocii de Aur

În perioada comunistă, Magazinul București era locul favorit al locuitorilor din Capitală, dar acum a ajuns o ruină. Clădirea a fost demolată de proprietari.

„Magazinul București este o amintire a unor vremuri de aur, fiind unul dintre cele mai vechi și cunoscute magazine din Capitală, locul unde se putea găsi orice, de la haine și accesorii la camere foto, instrumente muzicale și electro­casnice”, spun oficialii Vitalis, care se ocupă de construcție.

După 1989, activitatea centrului comercial a intrat în colaps. Fostul primar al Sectorului 5, Marian Vanghelie a cumpărat magazinul, în anul 2003, cu echivalentul a 3,2 milioane de lei, potrivit procurorilor DNA care au cercetat cazul. După mai multe procese, în 2013, moștenitorii familiei Bunescu au reușit să recupereze clădirea, pe care au vândut-o apoi unor investitori olandezi.

Actualii proprietari vor acum să refacă totul din temelii și să transforme locul într-o clădire de birouri. Singura asemănare cu vechea clădire va fi fațada, care va fi reconstruită.

Foto: Mariuca Ionescu/ Facebook

Inchide