Stoica: Suntem gata să virăm banii. Așteptăm să vedem dacă vânzătorul și-a îndeplinit toate obligațiile. Ce spune ministrul Transporturilor

Stoica: Suntem gata să virăm banii. Așteptăm să vedem dacă vânzătorul și-a îndeplinit toate obligațiile. Ce spune ministrul Transporturilor
Publicat: 11/10/2013, 15:33
Actualizat: 26/08/2014, 09:17

Ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, a declarat vineri că instituția pe care o conduce și-a îndeplinit toate obligațiile care îi reveneau potrivit contractului de privatizare a CFR Marfă, și că GFR trebuie să plătească până luni restul sumei de 170 de milioane de euro, pentru pachetul de acțiuni majoritar de la CFR Marfă.

Replica a venit după ceGruia Stoica, patronul GFR, a reiterat faptul că este gata să vireze cele 170 de milioane de euro, dar că așteaptă să vadă dacă și vânzătorul – Ministerul Transporturilor – și-a îndeplinit toate obligațiile.

„Am banii, în nici un caz nu sunt din surse ilegale. (…) Există banii, suntem pregătiți să plătim. Așteptăm să vedem dacă vânzătorul și-a îndeplinit obligațiile contractuale”, a spus vineri Gruia Stoica, adăugând că discuțiile cu Transporturile sunt în derulare. Afirmația a fost făcută dupădiscuțiile cu membrii Comisiei de Privatizare a CFR Marfă privindstadiul îndeplinirii obligațiilor contractuale ale vânzătorului.

„Nu s-a terminat încă confruntarea, o să vedem după aceea, mai târziu o să vă dau o declarație cu privire la acest lucru”, a declarat omul de afaceri, la ieșirea din Ministerul Transporturilor, citat de Mediafax.

La insistențele presei de a preciza dacă va vira cel târziu luni cele 170 de milioane de euro, chiar dacă avizul Consiliului Concurenței nu are cum să fie acordat până atunci, Stoica a adăugat că „sunt mult mai multe condiții contractuale ce trebuie îndeplinite, nu numai avizul Consiliului Concurenței „, a spus Stoica, fără să precizeze dacă în opinia lui este vreo condiție ce nu ar fi fost îndeplinită de vânzător. „Nu riscăm 30 de milioane de euro de dragul de a risca”, a mai spus el.

Premierul Ponta a anunțat joi că ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, îi va convoca la minister pe consultanți și pe angajații care au lucrat la privatizarea CFR Marfă pentru a stabili soluția juridică în acest caz, respectiv oprirea sau continuarea contractului încheiat cu câștigătorul procedurii, potrivit Mediafax.

Termenul limită de plată de către GFR a sumei de 170 milioane euro pentru preluarea a 51% din acțiunile CFR Marfă rămâne 14 octombrie, dată după care Ministerul Transporturilor va anunța cum va fi finalizată procedura de privatizare, a declarat joi ministrul de resort, Ramona Mănescu.

Hotărârea de Guvern privind privatizarea transportatorului feroviar de marfă a fost publicată pe 14 august în Monitorul Oficial, termenul de finalizare a transferului de proprietate fiind stabilit la 60 de zile calendaristice de la data intrării în vigoare a actului normativ, respectiv 13 octombrie.

Potrivit acestei hotărâri, transferul dreptului de proprietate asupra pachetului de acțiuni ce face obiectul vânzării-cumpărării se realizează la data îndeplinirii cumulative a următoarelor condiții:

– emiterea de către Consiliul Concurenței a unei adrese sau decizii în conformitate cu Legea concurenței și/sau emiterea unui asemenea document de către alte autorități de concurență competente;

– finalizarea de către vânzător a conversiei creanțelor deținute de stat asupra societății la data semnării contractului și definitivarea structurii capitalului social al societății ca urmare a operațiunii de majorare de capital în baza conversiei;

– obținerea de către vânzător, după caz, de la finanțatorii interni și externi ai societății, a acordului acestora cu privire la modificarea structurii acționariatului societății, ca efect al încheierii prezentului contract, iar acordul astfel obținut nu include condiții mai oneroase pentru societate față de termenii aplicabili potrivit contractelor de finanțare la data semnării;

– creditarea contului vânzătorului cu toate sumele datorate de cumpărător vânzătorului, reprezentând prețul de cumpărare;

– semnarea declarației privind transferul dreptului de proprietate asupra pachetului de acțiuni în registrul acționarilor și de acțiuni al societății.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
Temu şi Shein, verificate la sânge de ANPC. La ce nereguli sunt atenţi inspectorii
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Cadavrul unei femei a fost descoperit în dulapul din dormitor. Polițiștii l-au reținut pe principalul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul...
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Vestea DESPRE PENSII pe care o așteptau milioane de români. SE PREGĂTEȘTE egea la Guvern
Veste excelentă pentru pensionari înainte de Paște. Când vor fi virați banii
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Poluarea cu metan, acum mai ușor de observat ca niciodată din spațiu