Techcelerator lansează 100 AI Startups – harta startup-urilor care dezvoltă soluții bazate pe Inteligența Artificială din România

Techcelerator lansează 100 AI Startups - harta startup-urilor care dezvoltă soluții bazate pe Inteligența Artificială din România
Sursă foto: Pixabay / caracter ilustrativ
Publicat: 30/06/2021, 17:14

Dezvoltatorii de soluții AI pentru verticalele de fintech, health tech și enterprise tech ar putea lansa următorul unicorn, conform 100 AI Startups, raport lansat de Techcelerator și susținut de Google for Startups.

Raportul prezintă cele mai vizibile startup-uri românești sau cu fondatori români care dezvolta soluții ce au la bază AI-ul sau au această componentă de tehnologie în core business.

De altfel, verticalele de fintech, health tech, enterprise tech sunt cel mai bine reprezentate în 100 AI Startups. De asemenea, printre verticalele care încep să adopte AI se numară segmentul industrial, EdTech sau CleanTech. O zonă slab reprezentată este cea de mobilitate și de automotive. Multe soluții din Fintech, Health Tech și SaaS promit să transforme industrii importante și au potențial mare de scalare.

Studiul 100 AI Romanian Startups: Inteligența Artificială a devenit un important motor pentru noua economie digitală

„Inteligența Artificială a devenit un important motor pentru noua economie digitala, impactul pozitiv net al acesteia asupra PIB-ului marilor economii urmând să depășească 13,5% până în 2030 (conform studiului PWC). Acest context și necesitatea unui viziuni cat mai complete asupra scalarii startup-urilor locale care dezvoltă sau utilizează AI ne-au determinat să creăm harta a 100 de startup-uri AI promițătoare care sunt fondate în România sau ale căror fondatori sunt români”, a declarat Cristian Dascălu, partener GapMinder VC și co-fondator al Techcelerator.

Techcelerator a realizat raportul 100 AI împreună cu Google for Startups și cu susținerea GapMinder VC, Tech Angels, SeedBlink, ROTSA – Romanian Tech Startups Association și Bucharest AI.

Advancing AI, program de accelerare dedicat startup-urile regionale

De asemenea, de miercuri, 30 iunie, încep înscrierile pentru cea de a doua ediție a Advancing AI, program de accelerare dedicat startup-urile regionale care dezvoltă produse bazate pe AI/ML. Startup urile cu produse in faza de MVP, augmentate de AI/ML, data analytics pot aplica pe site ul Techcelerator.co pana la data limită de 22 iulie 2021.

Începând cu această ediție Advancing AI vizează atât startup-uri locale, cât și companii din Europa de Sud-Est. Sub-verticalele vizate sunt: AI Analitic (aplicații precum analiza sentimentului, evaluarea riscului pentru furnizori), AI Funcțional (IoT, roboți), AI Interactiv (asistenți inteligenți, chatbots), AI Text (recunoașterea textului, conversia discursului în text), AI vizual (Computer Vision, Realitate Augmentată).

Vor fi selectate opt startup-uri cu o echipă consolidată, formată din specialiști cu abilități complementare, al căror produs se ală în eta pa POC (proof of concept) sau MVP (Minimum Viable Product). Companiile trebue să utilizeze tehnologii precum Artificial Intelligence, Machine Learning, Deep Learning, Big Data, Advanced Analytics și să aibă potențial de extindere rapidă pe piețele internaționale.

Acces la resursele premium ale Google – experți, rețea și tehnologii avansate

Startup-urile de tip pre-seed/seed selectate vor primi suportul echipei si al partenerilor corporate ai Techcelerator pentru a testa si implementa use case-uri, pentru a realiza parteneriate cu potentiali clienți și a valida strategiile de intrare în piețele internaționale. Companiile care prezintă cel mai avansat progres pe parcursul programului vor intra direct în programele de Investment Readiness ale Techcelerator dezvoltate împreună cu investitori locali și regionali pentru a accesa investiții cât mai rapid.

Echipele vor fi sprijinite prin acces atât la resursele specializate furnizate de Google, cât și la un program personalizat de învățare și mentori cu expertiză de business și tehnică în domeniul inteligenței artificiale. Fiecare companie inclusă în programul Advancing AI va primi de la partenerii Techcelerator beneficii în valoare de peste 150.000 EUR, cum ar fi: acces gratuit Google Cloud, credite Stripe, conturi HubSpot pentru startup-uri, produse software FreshWorks și altele.

De asemenea, acestea vor beneficia de opt săptămâni de mentorat care vor aborda subiecte precum: Customer Validation, Use Case development, Product Marketing & Distribution Channels. Programul se va încheia în octombrie 2021 cu un eveniment de tip Demo Day.

ŞOC! A rămas GOALĂ la petrecerea fiului, ţinuta a cedat! Doamna naţiunii, foto interzis minorilor
Marcela Fota, tragedie multiplă: 'A murit şi el
De ce l-a 'executat' Adidas pe Ilie Năstase! Scandalul de la care i se trage...
Ce semne îți dă corpul când ai saturația de oxigen scăzută. E un simptom fatal...
Loredana Groza și Andrei Boncea divorțază după 22 de ani? Ce spune renumitul producător despre...
Primul pictorial după nunta cu Toni Iuruc! Cum s-a lăsat pozată Simona Halep
E RUŞINE NAŢIONALĂ! Niciun POLIŢIST nu a promovat la sport și autoapărare
Măsuri adoptate de CMBSU după ce Capitala a trecut de incidenţa 3 la mie. Mai...
Modelul ELECRTIC Dacia Spring a ajuns pe OLX înainte de a ajunge la clienți! Care...
BANCUL ZILEI – Sexul te face KO în box!
Premieră în Franța. Peste jumătate din populația țării și-a pierdut credința în Dumnezeu. Psiholog: „Rezultatul...
Marcela Fota, tragedie multiplă: 'A murit şi el
Purtăm genele unui strămoș NECUNOSCUT, dar asta nu e cel mai ȘOCANT. O descoperire contrazice...
NEWS ALERT! Irinel Columbeanu, în stare SEVERĂ la spital! A ajuns cu salvarea, detalii de...
E.On Gaz își îngroapă clienții: scumpirea la gaz la care nu se aștepta nimeni, contractul...
ACUM, interviu LIVE, cu Horia ȚUȚUIANU, deputat PSD
Bărbatul misterios pentru care Kelly din „Familia Bundy” l-a părăsit pe Brad Pitt în tinerețe
Vestea ȘOC a momentului în România: A fost GĂSIT SPÂNZURAT. Primele informații
Anunț SOC despre PFIZER! BOMBA ZILEI! Ce efect advers are a treia doză
Un actor legendar din România a părăsit scena. Explicații surprinzătoare
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Are doar 27 de ani şi o companie de 5 miliarde de dolari pe care...