Teodorovici dă noi asigurări: Rectificarea va fi pozitivă, iar ministerele care au investiții vor primi sumele necesare

Teodorovici dă noi asigurări: Rectificarea va fi pozitivă, iar ministerele care au investiții vor primi sumele necesare
Publicat: 05/08/2019, 14:30

„Față de ceea ce a apărut în spațiul public zilele trecute, pot să spun așa, într-un singur cuvânt, că va fi o rectificare sperăm noi pozitivă, adică toate ministerele, cele care au planificate măsuri importante de investiții și nu numai, vor primi toate sumele necesare astfel încât până la finele acestui an să le și aplice”, a spus Teodorovici.

Ministrul a negat informația potrivit căreia vor fi ministere care vor pierde sume. „Nu, nu. Vor fi ministere care vor avea bugetele, să spunem așa, așa /../ cum au fost planificate și chiar vor fi anumite, să spun așa, plusuri acolo unde au fost adăugate măsuri față de cele pe care cu toții le cunoaștem. Ele vor fi anunțate în mod public odată cu momentul rectificării de doamna prim-ministru și, ca o concluzie, sunt convins că va fi o rectificare pozitivă”, a spus ministrul.

Teodorovici a afirmat că vor primi bani și autoritățile locale. „Da, categoric, vor primi. Fondurile pe care la început de an, să spunem, prin diferențele acelea de formulă aplicată pentru echilibrarea bugetelor locale. Așa cum am promis noi în programul de guvernare, știți foarte bine, de la 1 ianuarie avem 100% impozitul pe venit pe care trebuie să-l alocăm la nivel local, așa am promis și chiar dacă Legea bugetului de stat pe acest an prevede din luna martie, să spunem așa, inclusiv această alocare, nu, o să o dăm de la început de an, o să alocăm sumele necesare pentru funcționarea până la final de an”.

Ministrul Finanțelor a dat asigurări că există bani pentru buget. „Sunt. Și tot timpul noi am spus-o, dar, mai mult decât am spus-o, am și aplicat ce am spus, în sensul că toate veniturile populației au fost asigurate, adică atât salarii, cât și pensii – cum spuneați puțin mai devereme – de la 1 septembrie creșterea punctului de pensie are prevăzut în buget, încă de la început de an, suma necesară și pe mai departe aplicarea Legii pensiilor, care, spuneam eu cât mai multe ori, reprezintă o provocare, în special de anul viitor, atunci când în septembrie este un alt moment foarte important, vrem să prezentăm în mod public proiectul de buget pe anul 2020, veți vedea acolo și sumele aferente creșterii, să spunem așa, sau aplicării, ceea ce înseamnă aplicarea Legii pensiilor. Deci, în septembrie, noi vrem să publicăm, pentru transparență și pentru dezbatere publică, proiectul de buget pe 2020, ca să nu mai stăm pe final de an”.

În spațiul public au apărut informații privind o rectificare bugetară negativă, în care ministerele Transporturilor, Educației sau Sănătății vor pierde bani. În schimb serviciile de informații vor primi sume suplimentare, cu excepția STS, care a solicitat o reducere a alocărilor bugetare. Ministerul Transporturilor ar urma să piardă cei mai mulți bani, în jur de 3 miliarde de lei, în condițiile în care în primul semestru a chetuit doar 30% din buget.

Reducerea de la Sănătate, de 2 miliarde de lei, este urmarea întârzierilor din aplicarea unui proiect finanțat din fonduri europene.

Conform celor anunțate anterior, rectificarea bugetară ari trebuit pusă deja în dezbatere publică și ar fi trebuit aprobată la începutul acestei săptămâni în Guvern.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ce înseamnă ca Ucraina să piardă războiul cu Rusia. Trei scenarii
Anunțul făcut de Lavinia Pîrva după 7 ani de mariaj cu Ștefan Bănică Jr.: ”Întotdeauna...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Fermierii aruncă tone de legume în timp ce samsarii din piețe vând marfa cu 200%...
BREAKING NEWS | A murit celebrul transgender Naomi
Cum se menține în formă Romanița Iovan la 59 de ani. SECRETELE ei: ce consumă...
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone...
"Dumnezeu s-o ierte!" De ce a murit, de fapt, Naomi! Acum s-a aflat!
Ce a făcut Mădălin Paul Păduran cu câteva ore înainte de accident! Dezvăluirile făcute de...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
Ceva CIUDAT se întâmplă cu SATELIȚII lui ELON MUSK! De ce NU trebuie lăsați să...
Schimbare uriașă în ROMÂNIA. Anunț de la Guvern azi, 20 APRILIE: Am decis foarte clar
David Beckam, în război cu un actor cunoscut. Miza este uriașă
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Adio, doamnă! Vestea morții ei a picat ca un trăsnet
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
"A scos o canistră şi a turnat pe el". Cine este bărbatul care și-a dat...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Schimbările climatice ar crește numărul de AVC-uri