Testul hotelului de 4 stele în cel mai aglomerat weekend la mare. Unde te cazezi cu 7.000 de lei

Publicat: 12/08/2014, 18:32
Actualizat: 12/08/2014, 18:33

Săptămâna viitoare mulți dintre români se vor bucura de un weekend prelungit, de trei zile, având în vedere că vineri, 15 august, bugetarii vor primi o zi liberă cu ocazia sărbătorii Adormirea Maicii Domnului. Tinerii vor fi atrași și ei pe litoral de petrecerea White Sensation de pe 17 august, iar familiile vor putea participa la o serie de momente organizate cu ocazia zilei Marinei Române.

Astfel, dacă vremea este frumoasă, turiștii ar putea lua cu asalt stațiunile de la Marea Neagră și ar putea transforma weekend-ul viitor în cel mai aglomerat sfârșit de săptămână la mare de anul acesta.

FOTO: Gândul

Tarifele de cazare pe care aceștia vor fi nevoiți să le plătească variază, de la o stațiune la alta, de la 580 de lei la 1.400 de lei pentru 2 nopți petrecute într-o cameră dublă la un hotel de 4 stele. Mamaia rămâne campioana litoralului atunci când vine vorba despre prețurile piperate, în timp ce unele dintre cele mai mici tarife pot fi găsite în Olimp.

FOTO: Mediafax Foto/Cristi Cimpoes

Pe lângă cazare, turiștii vor scoate din buzunar și 20-23 de lei pentru a-și rezerva un șezlong pe plajă.

Lux și distracție în Mamaia la 1.010 – 7.000 de lei

Zeci de evenimente, petreceri cu spumă, cluburi unul și unul, atmosferă de carnaval, șampanie, cele mai multe hoteluri de 4 și de 5 stele, baldachine pe plajă de unde poți admira animatoarele care dansează sus pe boxe și posibilitatea de a practica numeroase sporturi nautice, unele considerate chiar extreme, într-un cuvânt Mamaia. Stațiunea este raiul tinerilor amatori de distracție. Luxul și distracția vin însă la un preț pe măsură. Pentru două nopți de cazare la un hotel de 4 stele din Mamaia turiștii trebuie să scoată din buzunar și 1.400 de lei, tarif de două ori și jumătate mai mare decât în Olimp și dublu față de Neptun.

FOTO: Gândul

În ciuda prețurilor piperate, greu mai reușești să găsești o cameră liberă în Mamaia în această perioadă. Dacă reușești să rezervi o cameră la un hotel de 4 stele pentru două nopți, cu micul dejun inclus în tarif, cu 1.010 lei te poți considera norocos.

Cu 1.260 de lei poți opta, spre exemplu, pentru o cameră cu balcon dotată cu televizor, telefon, seif, aer condiționat, fier de călcat și minibar. Wi-Fi-ul este gratuit pentru oaspeții hotelului, iar baia este, potrivit ofertei de cazare, una de lux.

Sursă: YouTube

Românii cu dare de mână pot cheltui și 4.000 de lei pentru două nopți de cazare în regim de demipensiune la 4 stele, dacă își doresc un apartament cu vedere la mare sau până la 7.000 de lei pentru un presidential suite, „bijuteria” unui hotel de lux – cu balcon care le oferă oaspeților o frumoasă vedere la mare și accesul la propria spa.

Eforie Nord poate rivaliza cu Mamaia la prețuri

Și dacă ne deplasăm spre sudul litoralului găsim tarife destul de ridicate. Eforie Nord aproape că rivalizează la acest capitol cu Mamaia. Două nopți de cazare într-o cameră dublă standard dintr-un hotel de 4 stele, cu mic dejun inclus în prețul camerei, pot costa și 1.330 de lei, deci doar cu 70 de lei mai puțin decât în polul distracției de pe litoralul românesc.

FOTO: Gândul

Turiștii pot găsi însă cazare și la 680 de lei. Spre exemplu, la un hotel de lux din Eforie Nord o cameră cu vedere spre mare costă 682 de lei. Oaspeții se pot relaxa seara la teresa unității de cazare, ascultând muzică live, sau pot încheia ziua savurând un cocktail la barul de lângă piscină.

Venus, stațiunea preferată de familiști

Românii care vor să economisească în jur de 600 de lei și să se bucure de o vacanță în familie pe litoral trebuie să renunțe la Mamaia și să se îndrepte către hotelurile din Venus. Tarifele de cazare la hotelurile de 4 stele, pentru două nopți, cu mic dejun inclus, variază între 665 de lei și 995 de lei.

Dacă scoți din buzunar 665 de lei, te poți caza într-o cameră de 17 metri pătrați, cu balcon, dotată cu telefon, LCD, seif, aer condiționat, minibar, frigider și uscător de păr. În cazul în care ești dispus să plătești aproape 180 de lei în plus îți poți asigura două mese pe zi la restaurantul unității de cazare în locul simplului mic dejun.

FOTO: Panoramio

Plaja dintre Venus și Saturn este perfectă pentru părinții care pleacă în concediu alături de copii. Aici există zone comparabile cu cele din Mamaia unde malul nu este abrupt și te poți deplasa destul de mult în mare fără a fi nevoie să înoți. Principalul dezavantaj al acestei stațiuni este lipsa unor localuri sau terase unde să poți să iei masa într-o atmosferă liniștită, relaxantă.

Cât plătești pentru cazare în Neptun și în Olimp

Tarife similare cu cele din Venus poți găsi în săptămânile următoare și în Neptun. Două nopți de cazare, în aceleași condiții, costă între 680 de lei și 860 de lei. Spre exemplu, cu 780 de lei te poți bucura de două nopți de cazare într-un hotel aflat la 50 de metri de plajă. Micul dejun este inclus în tariful camerei.

Cele mai mici tarife de cazare pot fi găsite la 4 stele în Olimp. O cameră de 25 de metri pătrați cu pat dublu și balcon, dotată cu telefon, seif, aer condiționat, minibar și televizor poate fi rezervată pentru două nopți cu 580 de lei, acesta fiind unul dintre cele mai scăzute tarife de pe litoral.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
VIDEO Scene halucinante în Ilfov: Un adolescent a fost sechestrat într-o parcare, apoi a fost...
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor fi închise
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii. Îți poate afecta mașina? ❗
Gruparea Hamas ia în calcul depunerea armelor. Care este condiţia pentru ca acest lucru să...
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Vestea cumplită primită de Simona Halep. A venit anunțul privind marele vis din 2024
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Care este, de fapt, relația dintre Mariana Ionescu Căpitănescu și sora sa, Marcela Fota, dincolo...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
(P) Descoperă care e grosimea ideală a unor geamuri de tip termopan pentru un nivel...