Top cinci joburi noi în IT, plătite cu peste 65.000 de dolari pe an

Top cinci joburi noi în IT, plătite cu peste 65.000 de dolari pe an
Publicat: 04/06/2012, 09:37
Actualizat: 04/06/2012, 15:41

În domeniul IT există, în ultima perioadă, o serie de posturi bine plătite care oferă multe oportunități celor care le dețin. Unele dintre acestea au apărut abia după crearea tabletelor, a smartphone-urilor și a platformelor de socializare precum Facebook, informează AOL Jobs.

În timp ce în cazul unora dintre funcții experiența în domeniu nu este mereu un criteriu de selecție la angajare, alte funcții nu necesită nici măcar cunoștințe tehnice avansate.

Iată câteva dintre cele mai noi și mai bine plătite locuri de muncă din domeniul IT

1. Manager social media
– Salariu mediu anual: 68.500 dolari
– Atribuțiile postului: Persoanele care ocupă o astfel de funcție folosesc rețele sociale precum Facebook sau Twitter pentru a publica informații despre produsele sau despre serviciile oferite de către o companie. Un astfel de angajat răspunde la întrebările consumatorilor și la plângerile venite prin intermediul instrumentelor social media, redactează postări și analizează campaniiilor realizate prin aceste platforme.
– De ce este căutată această funcție: Cu cât companiile depind mai mult de astfel de rețele pentru a-și atrage clienții, cererea pentru manageri social media va crește.
– Ce cunoștințe trebuie să ai: Trebuie să fii organizat, să înțelegi rețelele sociale și să ai abilități de comunicare scrisă. O diplomă de licență într-un domeniu apropiat ar putea să fie cerută de către angajatori.

2. Specialist în baze de date
– Salariu mediu anual: 78.500 dolari
– Atribuțiile postului: Specialiștii în baze de date folosesc în munca de zi cu zi secvențe numerice cărora le oferă un înțeles. Ei pot lucra într-o gamă largă de organizații, de la NASA la companii precum Amazon.
– De ce este căutată această funcție: Evoluțiile tehnologiei au dus la apariția unei explozii de informații. Multe companii au nevoie de angajați care să examineze amănunțit toate datele.
– Ce cunoștințe trebuie să ai: Pentru a obține o astfel de funcție trebuie să ai cunoștințe avansate de matematică și abilități analitice. Este de dorit ca persoanele interesate de obținerea unui astfel de loc de muncă să dețină și o diplomă de absolvire a unei facultăți.

3. Dezvoltator de aplicații mobile
Salariu mediu anual: 88.0000 dolari
– Atribuțiile postului: Crearea și realizarea designului aplicațiilor pentru telefoane mobile sau pentru calculatoare, ce ajută utilizatorii de smartphone-uri și de tablete să citească, să facă cumpărături sau să se joace prin intermediul lor.
– De ce este căutată această funcție: Studiile recente din Statele Unite ale Americii au arătat că jumătate dintre americani dețin un smartphone, în timp ce un sfert dintre aceștia vor să își cumpere o tabletă electronică iPad. Acest lucru avantajează companiile care se ocupă cu dezvoltarea aplicațiilor. Pe de altă parte, numărul dezvoltatorilor de aplicații mobile este mic.
– Ce cunoștințe trebuie să ai: O diplomă de licență în IT sau într-un domeniu adiacent este necesară pentru o putea obține un astfel de loc de muncă. Trebuie, de asemenea, să cunoști diferite coduri folosite în IT și sistemele de operare.

4. Arhitect de „cloud”
– Salariu mediu anual: 100.000 dolari
– Atribuțiile postului: Tehnologia „cloud” este un mod prin care companiile și consumatorii pot salva date și informații prin intermediul internetului, în loc să folosească, de exemplu, un hard drive.
– De ce este căutată această funcție: Creșterea cererii pentru o astfel de tehnologie are ca efect faptul că angajatorii au nevoie de mai mulți salariați pentru a realiza astfel de sisteme.
– Ce cunoștințe trebuie să ai: Este necesară o diplomă de licență în IT sau într-un domeniu adiacent.

5. Specialist în motoare de căutare
– Salariu mediu anual: 65.000 dolari
– Atribuțiile postului: Experții în motoare de căutare se asigură că paginile companiilor ajung cât mai sus în listele de căutare ale Google, Bing, Yahoo sau ale altor motoare de căutare. Astfel, de fiecare dată când un utilizator caută un anumit produs, serviciu sau companie, el va apărea în rezultatele căutării, de preferat pe prima pagină. Persoanele care ocupă această funcție crează și administrează, de asemenea, pagini web și realizează strategii și campanii publicitare cu care să le susțină. Tot ei sunt și cei care analizează ulterior datele pentru a se asigura că țintele lor au fost atinse.
– De ce este căutată această funcție: Crearea paginilor web atractive care apar în primele rezultate ale căutărilor motoarelor de pe internet este una dintre modalitățile prin care companiile încearcă să își promoveze și să își vândă produsele și serviciile. Angajând un astfel de specialist care înțelege tehnicile de căutare și știe să realizeze designul paginilor web, reprezentanții companiilor îi ajută pe consumatori să găsească mai ușor afacerile și produsele de care sunt interesați.
– Ce cunoștințe trebuie să ai: Pentru a obține un astfel de loc de muncă trebuie să ai o diplomă de licență în IT sau într-un domeniu adiacent. Abilitatea de a respecta termenele limită este și ea foarte importantă.

Salariile obținute de persoanele care ocupă astfel de locuri de muncă sunt cele menționate în cadrul CareerBuilder, un site specializat în recrutarea forței de muncă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Anunț pentru toți românii care au CARDURI pentru ALIMENTE. Pe 25 Aprilie a fost ultima...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
EXCLUSIV! Cum se simte acum fiul lui Kamara? Leon face progrese notabile: ”Este un mic...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Reacția șefului TikTok după promulgarea legii care interzice aplicația în SUA