TOPUL cartierelor bucureștene unde se vând CELE MAI IEFTINE apartamente noi. Cât trebuie să plătești pentru o locuință nouă în principalele orașe ale țării – GALERIE FOTO

Publicat: 08/10/2012, 13:12
Actualizat: 21/03/2019, 04:46

Prețurile locuințelor noi din București s-au redus de la începutul anului în medie cu 6,3%, însă sunt cu 23% mai mari față de cele ale apartamentelor vechi, arată o analiză a imobiliare.ro, citată de Mediafax.

Prețul unitățile locative nou-construite din zona Capitalei a consemnat anul acesta un declin mai mare față de primele nouă luni din 2011. Astfel, potrivit Analize Imobiliare, platforma de rapoarte de piață dezvoltată de portalul imobiliare.ro, de la începutul acestui an, când vânzătorii solicitau, în medie, 1.377 de euro, locuințele noi au înregistrat o scădere de 6,3%, față de un declin de 4% în intervalul similar din anului trecut.

„În București, prețul solicitat pentru apartamentele noi este, în medie, cu 23% mai mare decât cel al apartamentelor vechi. Diferențele variază în funcție de numărul de camere: de exemplu, prețul locuințelor noi cu două camere e cu 17% mai mare decât cel al unităților locative din blocurile vechi, în vreme ce locuințele noi cu trei camere sunt cu 30% mai scumpe decât cele vechi”, a declarat, într-un comunicat, Dorel Niță, coordonatorul proiectului Analize Imobiliare.

FOTO: imobiliare.ro

„Însă în zonele periferice se pot întâlni cazuri în care locuințele din blocurile vechi au prețuri mai mari decât cele noi, principalul motiv pentru această discrepanță fiind localizarea mai bună a celor dintâi”, a mai adăugat el.

Cât costă o locuință cu două camere în Capitală

Pe segmentul locuințelor noi cu două camere, doar patru din cele 15 cartiere analizate se încadrează în pragul de 60.000 de euro. Astfel, pe primul loc în clasamentul celor mai ieftine apartamente noi se situează cartierul Militari, prețul mediu cerut pentru o asemenea locuință, de 56 de metri pătrați, fiind de 51.000 de euro.

Acesta este urmat de Berceni, cu un preț cerut de 52.000 de euro pentru o unitate locativă de circa 59 de metri pătrați. În Dristor-Vitan Vechi, prețul mediu cerut pentru un apartament de 59 metri pătrați este de 56.500 de euro. În Pipera o locuință de 57 metri pătrați poate fi cumpărată cu 57.900 de euro.

Apartament de trei camere scos la vânzare în cartierul Colentina. (FOTO: imobiliare.ro)

Tot patru zone se încadrează și în intervalul de preț 60.000-100.000 euro, respectiv Bucureștii Noi, Colentina, Titan și 1 Mai. Apartamentele cu două camere în aceste cartiere, cu suprafețe medii utile de circa de 60 metri pătrați, costă 62.500 de euro-69.000 de euro.

În categoria cartierelor cu locuințe destinate clasei cu venituri medii-superioare se încadrează printre altele Băneasa, o unitate locativă cu două camere, de circa 60 metri pătrați, fiind scoasă la vânzare cu 73.500 de euro. Alte cartiere în acest segment sunt Decebal-Calea Călărașilor, Tineretului-Timpuri Noi, Unirii și Tei. În medie locuințele din această categorie au circa 70 metri pătrați și prețuri care pot ajunge la 92.000 de euro.

Cele mai scumpe locuințe noi cu două camere pot fi găsite însă în nordul Bucureștiului, unde prețul mediu cerut pentru unități locative cu suprafețe de 61-62 de metri pătrați se ridică la 125.000 de euro în zonele Dorobanți-Floreasca și Herăstrău-Nordului.

În ce cartiere se scot la vânzare cele mai ieftine apartamente cu trei camere

Pe segmentul apartamentelor cu trei camere, împărțirea cartierelor Capitalei pe categorii arată o situație diferită. Cele mai ieftine astfel de locuințe pot fi achiziționate în Colentina, Bucureștii Noi, Militari, Berceni și Titan. În aceste zone apartamanele cu trei camere au între 77 și 85 de metri pătrați și prețuri de 82.500 de euro-93.500 de euro. Pot fi găsite însă oferte care pornesc de la 49.000 – 50.000 de euro în Rahova sau Prelungirea Ghencea.

Apartament cu trei camere scos la vânzare în Prelungirea Ghencea. (FOTO: imobiliare.ro)

În intervalul de preț 100.000-150.000 de euro se încadrează apartamentele din șapte cartiere, respectiv Dristor-Vitan Vechi, Pipera, Băneasa, Tineretului-Timpuri Noi, Decebal-Calea Călărașilor, Unirii și 1 Mai. În acest interval de preț sunt scoase la vânzare apartamente cu o suprafață de circa 95 de metri pătrați.

Pe lista celor mai scumpe zone în ceea ce privește achiziția de apartamente noi cu trei camere se înscriu Cartierul Tei, Dorobanți-Floreasca și Herăstrău-Nordului. Prețurile cerute de proprieteri în aceste zone se înscriu în intervalul 174.000- 190.000 de euro.

Cât costă apartamentele noi în Timișoara

Cumpărătorii din Timișoara pot cumpăra cu 30.000-35.000 euro apartamente noi cu două camere, cu o suprafață utilă de 35-40 mp în Lipovei, Dâmbovița sau Braytim.

Cele mai ieftine apartamente noi cu trei camere sunt disponibile în Brâncoveanu, Calea Girocului și zona Lipovei, unde prețurile pornesc de la 42.000 de euro pentru unități cu suprafețe medii de 70 mp.

Apartamente cu 30.000 de euro la Cluj-Napoca

Cele mai accesibile apartamente noi cu două camere din Cluj-Napoca se găsesc în cartierele Mănăștur, Bună Ziua și Iris, unde cumpărătorii pot opta pentru o locuință cu o suprafață utilă de 40-50 mp la prețuri care pornesc de la 30.000 de euro.

Pe de altă parte, cele mai ieftine apartamente noi cu trei camere se găsesc în Mănăștur, Dâmbul Rotund și Zorilor, unde o unitate de 60 mp este scoasă la vânzare la un preț de 50.000 de euro.

FOTO: imobiliare.ro

În ce zone din Brașov se vând cele mai ieftine apartamente noi

Cele mai ieftine apartamente noi cu două camere din Brașov pot fi găsite în zonele Tractorul, Bartolomeu sau zona Nouă, prețurile pentru o astfel de locuință cu o suprafață medie de 40 mp începând de la 34.000 – 35.000 de euro.

În ceea ce privește unitățile cu trei camere, cele mai accesibile oferte se întâlnesc în zonele Gării, Avantgarden și Tractorul, unde, pentru suprafețe ce pornesc de la 60 mp, ofertele încep de la 45.000 – 50.000 de euro.

Cât costă locuințele cu două camere din Constanța

În Constanța, cele mai accesibile apartamente noi cu două camere se găsesc în zonele Inel I, Inel II și Poarta 6, unde oferta începe de la 30.000 de euro pentru o locuință de 45 mp utili.

Cele mai ieftine apartamente noi cu trei camere se găsesc în Tomis III, KM 4+5 sau Primo. Locuințele din această categorie cu o suprafață utilă de 60-70 mp pot fi găsite aici la prețuri ce pornesc de la 50.000 – 54.000 de euro.

Cu cât se vând apartamentele noi în Iași

Cumpărătorii din Iași pot accesa apartamente noi cu două camere și o suprafață utilă de 50 mp la prețuri ce pornesc de la 28.000 – 30.000 de euro.

Cele mai multe oferte de acest fel se găsesc în zonele Păcurari sau Nicolina. Pe de altă parte, în Tătărași sau Galata, pot fi găsite apartamente noi cu trei camere cu o suprafață utilă de 70 mp la prețuri ce pornesc de la 50.000 de euro.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O celebră influenceriţă pe TikTok a fost asasinată în fața casei sale. Atacatorul s-a prefăcut...
Vești proaste pentru șoferi! Riscă amenzi de cinci ori mai mari. Greșeala care le poate...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Tradiții și obiceiuri la români. Ce nu ai voie să faci în Duminica de Florii...
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
S-a aflat! Vor întârzia sau nu pensiile în luna mai 2024? Daniel Baciu a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Regula din CODUL RUTIER care te poate lăsa FĂRĂ PERMIS. Foarte puțini șoferi o cunosc...
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin....
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Cum au trecut razele cosmice prin atmosfera Pământului acum 41.000 de ani?