Trei noi cursuri video-online în domeniile financiar-contabil și juridic, pe ZFeLEARNING.ro

Trei noi cursuri video-online în domeniile financiar-contabil și juridic, pe ZFeLEARNING.ro
Publicat: 16/09/2013, 13:36
Actualizat: 29/07/2014, 21:38

ZFeLEARNING.ro, cel mai nou produs al Mediafax Group, oferă trei noi cursuri video-online în domeniile financiar-contabil și juridic, pe platforma de e-learning a ZF fiind disponibile 14 cursuri destinate celor care își doresc să se dezvolte profesional, personal sau să își actualizeze cunoștințele.

Cursul „Cum să evităm practicile interzise de Legea concurenței” prezintă prin studii de caz și exemple pricipalele practici interzise de Legea Concurenței, astfel încât companiile să fie protejate de riscurile pe care le implică participarea la un cartel, comiterea unui abuz de poziție dominantă sau fuziunile și achizițiile neautorizate. De asemenea, cursul relevă beneficiile cooperării cu Consiliul Concurenței și avantajele implementării în politica companiei a unui program de conformare cu regulile de concurență.

Printre întrebările cărora răspunde cursul sunt: cum să te comporți la întălnirile din cadrul asociațiilor profesionale și cum trebuie să tratezi schimbul de informații cu membrii asociației, cum să eviți abuzul de poziție dominantă și ce argumente poți aduce pentru a justifica o anumită conduită, care este impactul notificării unei concentrări economice asupra calendarului tranzacției sau cum poți beneficia de închiderea investigației fără sancțiuni sau cu reducerea amenzii. Acest curs a fost dezvoltat în parteneriat cu Societatea civilă de avocați Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP).

Dacă primul curs se adresează în egală măsura managerilor și consilierilor juridici/avocaților in-house ai companiilor, indiferent de domeniul în care activează, fără a fi necesare studii de specialitate, celelalte două cursuri, dezvoltate în parteneriat cu PwC Romania, necesită cunoștinte din zona fiscală.

Entitățile de succes își gestionează riscul decizând la care risc și în ce măsură ar trebui să se expună, monitorizând expunerea efectivă și luând măsuri pentru a o menține între limitele stabilite, adesea prin utilizarea de instrumente derivate.

Cursul „Contabilitatea de acoperire împotriva riscurilor” oferă răspunsuri la întrebarea: cum pot fi reduse riscurile cauzate de fluctuația prețurilor materiilor prime sau fluctuația cursului valutar? Cursul prezintă conceptele de bază ale Standardului International de Contabilitate 39: Instrumente Financiare: Recunoaștere și Evaluare („IAS 39”) privind contabilitatea de acoperire și poate fi un instrument util pentru supraviețuirea în mediul actual de afaceri în care predomină incertitudinile.

Ultimul studiu Global Tax Monitor arată că în România 25% din companiile intervievate au plasat prețurile de transfer pe primul loc în clasamentul celor mai importante aspecte fiscale cu care acestea se confruntă. Totodată, 52% dintre companii au considerat prețurile de transfer ca fiind a doua principală problemă de actualitate, după TVA. Acesta este motivul pentru care ZFeLEARNING.ro oferă acum cursul „Preturi de transfer – Documentatie și Acorduri de preț in avans”. Acest curs îi ajută pe cei care îl urmează să înțeleagă prevederile legislative locale, cum trebuie întocmit un dosar al prețurilor de transfer, dar și ce reprezintă acordul de preț în avans, care sunt avantajele acestuia și cum să evalueze oportunitatea solicitării unui acord de preț în avans versus întocmirea dosarului de prețuri de transfer.

Astfel, cu cele trei noi cursuri lansate, ZFeLEARNING.ro a ajuns la un număr de 14 cursuri destinate celor care își doresc să se dezvolte profesional, personal sau să își actualizeze cunoștințele. Cursurile sunt de scurtă durată (1-2 ore), împărțite în module de maxim 20 de minute și au fost astfel construite încăt să răspundă unor nevoi punctuale, de maximă actualitate, din domeniile financiar-contabil, juridic, medical-farmaceutic, marketing și comunicare, fonduri europene.

Prin intermediul platformei ZFeLEARNING.ro, un instrument modern care permite plata online sau cu OP, cursanții pot avea acces la informație oricând și oriunde, la birou sau acasă, iar la final în urma parcurgerii cursurilor vor primi, în funcție de rezultatele obținute la testele finale, un certificat emis de partenerul de conținut al ZFeLEARNING. Unele certificate pot fi folosite pentru obținerea de puncte de credit de dezvoltare profesională continuă (CPD), recunoscute de organizații profesionale, internaționale sau naționale, cum ar fi: ACCA (Association of Chartered Certified Accountants), CAFR (Camera Auditorilor Financiari din România), CECCAR (Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România).

Portofoliul de cursuri oferite de ZFeLEARNING.ro cuprinde: Să citim un set de situații financiare in 10 minute; Interpretarea în patru pași a indicatorilor financiari de bază; TVA la încasare; Comunicarea în afaceri; Managementul proiectelor co-finanțate din fonduri structurale; Raportarea financiară frauduloasă; Impozite amânate: recunoaștere și prezentare, exemple specifice pentru România; Inspecția fiscală – un inconvenient minor sau o problemă majoră?; Contabilitatea de acoperire împotriva riscurilor; Prețuri de transfer – documentație și acorduri de pret în avans; Cine este pacientul meu; Comunicarea cu pacientul; Cum să abordezi investigațiile și inspecțiile Consiliului Concurenței; Cum să evităm practicile interzise de Legea concurenței, putând fi accesate la: http://www.zfelearning.ro/.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor fi închise
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii. Îți poate afecta mașina? ❗
Gruparea Hamas ia în calcul depunerea armelor. Care este condiţia pentru ca acest lucru să...
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Vestea cumplită primită de Simona Halep. A venit anunțul privind marele vis din 2024
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
EXCLUSIV! Kamara se lansează în afaceri. Din ce vrea să facă bani artistul: ”Este inspirat...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Erupție excepțional de rară pe suprafața Soarelui! O furtună solară se îndreaptă spre Pământ