TRONSONUL CERNAVODĂ-MEDGIDIA al autostrăzii Cernavodă-Constanța va fi INAUGURAT săptămâna viitoare

TRONSONUL CERNAVODĂ-MEDGIDIA al autostrăzii Cernavodă-Constanța va fi INAUGURAT săptămâna viitoare
Tronsonul Cernavodă - Medgidia al autostrăzii Cernavodă - Constanța va fi inaugurat săptămâna viitoare, traficul urmând să se desfășoare pe o singură cale, în regim de drum național, anunță Compania Națională de Autostrazi și Drumuri Naționale din România.

Tronsonul Cernavodă – Medgidia al autostrăzii Cernavodă – Constanța va fi inaugurat săptămâna viitoare, traficul urmând să se desfășoare pe o singură cale, în regim de drum național, anunță Compania Națională de Autostrazi și Drumuri Naționale din România.

Potrivit CNADNR, deschiderea oficială a circulației pe o cale a autostrăzii Cernavodă – Constanța, Tronsonul Cernavodă – Medgidia, va avea loc în 19 iulie, de la ora 11.00, la Nodul rutier Cernavodă.

Ministrul Transporturilor, Ovidiu Silaghi, anunțat, la începutul lunii, că din 20 iulie se va putea circula de la București la Constanța, pe autostradă.

„În 20 iulie, pe sectorul Medgidia – Cernavodă se dă drumul în regim de drum național, cu indicatoare de drum național, cu restricțiile de drum național, tocmai pentru a facilita accesul turiștilor la mare. Se va circula cu maxim 80 de kilometri la oră, pe o singură cale, pe două benzi, o bandă pe fiecare sens. De la Medgidia la Constanța, inclusiv Centura municipiului Constanța, va fi în regim de autostradă, cu toate segmentările, cu măsurile pentru siguranța circulației, se va circula cu 130 de kilometri pe oră. Considerăm că este foarte util să asigurăm accesul turiștilor la mare, vedeți ce se întâmplă în fiecare sfârșit de săptămână și nu numai”, afirma ministrul Ovidiu Silaghi, după o vizită pe șantierul autostrăzii Cernavodă – Medgidia.

El mai spunea că ministerul este mulțumit de modul în care lucrează constructorul și că, deși termenul de finalizare pentru Cernavodă-Medgidia este la începutul anului viitor, autostrada ar putea fi terminată mai repede.

După ce Ministerul Transporturilor și Infrastructurii a reziliat anul trecut contractul cu firma Colas, cea care ar fi trebuit să realizeze tronsonul de autostradă Cernavodă – Medgidia, a fost organizată o nouă licitație câștigată de consorțiul Astaldi – Max Boegl, același care lucrează și la tronsonul Medgidia – Constanța.

Semnarea contractului a avut loc pe data de 21 septembrie 2011, iar pe 7 octombrie au început lucrările. Cei 20,5 kilometri din acest tronson urmează să fie finalizați complet în ianuarie 2013, dar din vară se va putea circula pe o singură cale.

La sfârșitul lunii iulie 2011 au fost inaugurați 21 de kilometri din autostradă, de la Murfatlar la Constanța, iar timp de două luni circulația s-a desfășurat pe o singură cale până la finalul lui septembrie, când a fost dată circulației și cealaltă cale.

Oroare! Celebra prezentatoare TV a ţării, abuzată sexual în scara blocului. Atacatorul i-a pus cuţitul...
Doliu uriaș în România! Este prima vedetă mare ucisă de COVID
FOTO. Imagini incendiare cu celebra gimnastă a României! Fără lenjerie intimă, pe rețelele de socializare
FOTO. Imagini incendiare cu celebra gimnastă a României! Fără lenjerie intimă, pe rețelele de socializare
Tratamentul secret pe care îl iau medicii pentru a se imuniza. Medicamentele banale pe care...
Sistem imunitar vs. Coronavirus: Cât timp durează imunitatea după COVID-19? Studii efectuate şi clarificări OMS
„Hunter-Gate”: Un partener al lui fiului lui Biden va preda FBI înregistrările afacerilor sale. România,...
Ultimul mesaj al cântărețului român aflat la Terapie Intensivă, în stare gravă: 'În cele din...
Are 72 de ani, dar e cuplat cu o studentă. Declarații din dormitorul lor: Să...
Mărturisirile INCENDIARE ale adevăratei Liudmila Ignatenko, femeia care a SUPRAVIEŢUIT Cernobîlului. ''Este o ÎNŞELĂTORIE''
Organul din gât care ar putea să vindece cancerul. Descoperirea istorică, făcută din greșeală
Cuvintele lui Iisus, descoperirea care zguduie creștinismul. A fost însurat sau nu mântuitorul?
Sărbătoare mare vineri în calendarul ortodox: Ce nu ai voie să faci pe 23 octombrie...
Când simți „un gâdilici” în gât virusul și-a croit deja calea în organism. Remediul care...
O experienţă străină în mijlocul Capitalei: Stilul de viaţă francez, în inima Bucureştiului.
Locul superb aflat la câteva minute de Braşov, dar care nu este o staţiune de...
Inchide