Un gigant din domeniul energetic a demarat procesul de vânzare a activelor din România

Un gigant din domeniul energetic a demarat procesul de vânzare a activelor din România
Publicat: 06/09/2019, 16:55

Enel este cel mai mare investitor privat în energie din România, unde activează din 2005 cu operațiuni de distribuție și furnizare a energiei electrice, precum și producție de energie regenerabilă.

Compania are peste 3 milioane de clienți și a reluat planurile de ieșire din România care fuseseră abandonate în 2015.

Un purtător de cuvânt al Enel a refuzat să comenteze, în timp ce BNP nu a fost disponibil imediat pentru comentarii

Firma cehă CEZ, E.ON din Germania și Engie din Franța își analizează opțiunile pentru prezența lor în România, concurând cu Hidroelectrica, cel mai mare producător local de energie, susținut de stat, a spus una dintre surse.

Enel își revizuiește afacerile în fiecare an, printr-un program în cadrul căruia își vinde o parte din active pentru a cumpăra altele care ar putea oferi profituri potențial mai mari.

În ultimii ani, compania a cheltuit mult în rețelele de pe piața din America Latină, în care, în prezent, încearcă să cumpere activele Sempra Energy din Peru și Chile. Sursele au declarat că aceste active sunt evaluate la aproximativ 3 miliarde de dolari și Enel a ajuns la etapele finale ale procesului.

În media au apărut informații că Hidroelectrica încearcă să angajeze consilieri care să se ocupe de oferte posibile pentru activele românești ale Enel și CEZ.

Afacerile românești ale Enel au înregistrat venituri de 1,3 miliarde de euro anul trecut, în creștere cu peste 20% față de anul precedent, în timp ce vânzările de energie electrică au crescut datorită liberalizării treptate a pieței.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase