Ursula von der Leyen insistă pentru utilizarea inteligenței artificiale în scopul îmbunătățirii guvernării și competitivității în UE

Ursula von der Leyen insistă pentru utilizarea inteligenței artificiale în scopul îmbunătățirii guvernării și competitivității în UE
Ursula von der Leyen / Sursă Foto: Parlamentul European
Publicat: 29/11/2023, 15:55

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a pledat, miercuri, pentru utilizarea noilor tehnologii, inclusiv a sistemelor de inteligență artificială, în sensul îmbunătățirii practicilor de guvernare, reducerii birocrației și intensificării competitivității în Uniunea Europeană.

”Reglementările simple, raționale și corecte pot face guvernarea eficientă și industria competitivă. Trebuie să facilităm activitățile de afaceri în Europa, să inovăm în Europa și să acceptăm cele mai noi tehnologii, inclusiv inteligența artificială”, a declarat Ursula von der Leyen, în discursul rostit la Conferința pe tema ”Simplificarea Reglementărilor – între Prezent și Viitor / Provocările generate de Inteligența Artificială și Efectele asupra Creșterii Economice”.

Președintele Comisiei Europene a explicat că trebuie redusă birocrația. ”Uniunea Europeană s-a angajat să diminueze cu 25% obligațiile companiilor și ale administrațiilor de a face raportări. Am făcut deja propuneri concrete în toamnă și am vrea ca guvernele naționale să acționeze în acest sens, întrucât reducerea birocrației este un efort comun, european și național”, a precizat Ursula von der Leyen.

”Inteligența artificială poate avea o contribuție semnificativă la toate nivelurile. La Bruxelles, spre exemplu, noi folosim sisteme de inteligență artificială pentru a confugura diversele cerințe de raportare prevăzute de legislația UE. Acest lucru scutește companiile de activități care nu sunt necesare. Și asta nu este tot. Pentru fiecare nouă secțiune de legislație, un consiliu independent va efectua o verificare privind competitivitatea și se va consulta cu noul emisar privind IMM-urile. Emisarul se va asigura că reglementările aplicabile marilor companii nu afectează firmele mici. În al doilea rând, trebuie să ne concentrăm atenția asupra firmelor mici, care sunt mai inovative”, a subliniat Ursula von der Leyen, notând că grupurile de tip startup din domeniul inteligenței artificiale au nevoie de supercomutere finanțate din fonduri comunitare.

În plus, președintele Comisiei Europene vrea să le ofere companiilor europene și cercetătorilor acces la volumul imens de date comerciale nefolosite, precum și la informații medicale și din sectorul transporturilor. ”Prin investiții inteligente și reforme aplicate astăzi, putem construi o economie mai puternică și mai dinamică mâine”, a insistat Ursula von der Leyen.

Citește și:

Tehnologiile bazate pe inteligență artificială nu au avut impact la nivel ocupațional, dar, pe măsură ce evoluează, pot afecta calificări și salarii

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Tichete cadou de 8 martie 2024. Se dau 300 de lei de Ziua Femeii!
FOTO. Cum arată tânăra acuzată că s-a culcat cu jumătate din vestiarul echipei de fotbal...
O tânără și-a anunțat moartea pe LinkedIn
Are 57 de ani, dar arată fabulos! GALERIE FOTO WOW
Oraşul din România cu şomaj zero. Se caută "urgent" cel puţin 1.000 de muncitori
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Cum arată casele vedetelor din România. Vlăduţa Lupău, Cătălin Măruţă sau Andreea Marin au investit...
Noua Dacia Duster 2024 „INVADEAZĂ” România! Mai multe exemplare, văzute în trafic cu numere de...
Filmul tragediei din Centrul Vechi! De ce a fost bătută fără mila tânăra de 25...
De ce ar fi murit, de fapt, Mile Povan! Regretatul artist a ajuns la Urgențe...
Cum a transformat un guvernator un oraş "interzis" într-un paradis turistic în doar 26 de...
Continuă calvarul pentru fosta asistentă a lui Capatos! Au intrat peste ea în casă 😲
Astronomii din România au surprins UN OBIECT straniu printre stele
Elena Udrea e în lacrimi! Decizia venită chiar acum
Un nou lanț de magazine vine în România. Ce retailer intră pe piață
Care este cauza morții lui Mile Povan, de fapt. Ce spune rezultatul autopsiei
BANCUL ZILEI. Bulă: Bubulino, hai să facem dragoste că mai am de trăit doar 24...
Cuvintele relaxante auzite în timpul somnului ne calmează inima