Veniturile lunare ale populației au fost în medie de 2.563 lei pe gospodărie în trimestrul al doilea. Cât au reprezentat cheltuielile din veniturile totale

Redactor:
Raluca Ghinea
Veniturile lunare ale populației au fost în medie de 2.563 lei pe gospodărie în trimestrul al doilea. Cât au reprezentat cheltuielile din veniturile totale
Veniturile totale medii lunare ale populației au însumat, în trimestrul al doilea, 2.563 de lei pe găspodărie și 897 lei pe fiecare persoană, în timp ce cheltuielile totale au fost în medie de 2.296 lei pe gospodărie și 803 lei de persoană, reprezentând aproape 90% din veniturile totale.

Veniturile totale medii lunare ale populației au însumat, în trimestrul al doilea, 2.563 de lei pe gospodărie și 897 lei pe fiecare persoană, în timp ce cheltuielile totale au fost în medie de 2.296 lei pe gospodărie și 803 lei de persoană, reprezentând aproape 90% din veniturile totale, informează Mediafax.

„Veniturile bănești au fost, în medie, de 2.154 lei lunar pe gospodărie (754 lei pe persoană), iar veniturile în natură de 409 lei lunar pe gospodărie (143 lei pe persoană). Salariile și celelalte venituri asociate lor au format cea mai importantă sursă de venituri (51,2% din veniturile totale ale gospodăriilor)”, potrivit rezultatelor anchetei bugetelor de familie tranmise luni de Institutul Național de Statistică (INS), informează Mediafax.

La formarea veniturilor totale au contribuit și veniturile din prestații sociale (22,8%), veniturile din agricultură (3,4%), veniturile din activități neagricole independente (3,2%) și cele din proprietate și din vânzări de active din patrimoniul gospodăriei (1,6%). O pondere importantă dețin și veniturile în natură (16%), reprezentând preponderent contravaloarea consumului de produse agroalimentare din resurse proprii (14,3%).

Veniturile totale medii pe o gospodărie din mediul urban au fost în trimestrul al doilea cu 30% mai mari decât ale gospodăriilor din mediul rural și cu 11,1% mai mari față de ansamblul gospodăriilor.
Românii au cheltuit banii în principal pe bunuri alimentare, nealimentare, servicii și transferurile către administrația publică și privată și către bugetele asigurărilor sociale, sub forma impozitelor, contribuțiilor, cotizațiilor. Totodată, au acoperit diverse nevoi legate de producția gospodăriei, precum hrana animalelor și păsărilor, plata muncii pentru producția gospodăriei, produse pentru însămânțat sau servicii veterinare.

Cheltuielile pentru investiții, destinate pentru cumpărarea sau construcția de locuințe, cumpărarea de terenuri și echipament necesar producției gospodăriei sau cumpărarea de acțiuni dețin o pondere foarte mică în cheltuielile totale ale gospodăriilor populației, de doar 0,6%.
 

VIDEO | Oare iubitul ei ştie? :) Ce făcea tânăra din imagine în timpul meciului...
DUEL în lumea interlopă. Finul lui Nuțu Cămătaru, înjunghiat de cel mai mare dușman al...
FOTO. Anna Lesko, cu un decolteu până la buric! Și-a arătat din nou bustul generos
Cât de frumoasă este fiica cea mică a lui Mihai Petre. Ariana e superbă și...
A ieșit scandal pentru că Halep s-a vaccinat cu Pfizer! S-a aflat motivul pentru care,...
Diana Șoșoacă, un nou gest INCREDIBIL! Cui cere AJUTORUL avocata din Iaşi
Arheologii au făcut o nouă descoperire spectaculoasă în oraşul Pompeii
BANCUL ZILEI – Răpit si violat cu sălbăticie de 10 prostituate
Boala care te face de nouă ori mai predispus la deces din cauza infecției cu...
DUEL în lumea interlopă. Finul lui Nuțu Cămătaru, înjunghiat de cel mai mare dușman al...
La ecografia din a 34-a saptamana de sarcina a aparut ceva langa capul copilului. Cand...
Cele mai OTRĂVITOARE flori. Se dau frecvent de 1 MARTIE, dar patru dintre ele te...
Românii care au cont și card la aceste bănci sunt în pericol să rămână fără...
Ce se întâmplă în India de când Ivermectina e folosită anti-covid-19. Dr. Adina Alberts a...
A divorțat după 7 ani, fără pasiune, de căsătorie. Apoi a făcut un experiment inedit:...
Vestea ȘOC a momentului în România: A MURIT... Nu a mai putut fi salvat!
O femeie nu a mâncat zahăr 30 de ani. De atunci pare că nu a...
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Ce fac bogaţii planetei ca să îşi asigure imunitatea în vremea pandemiei
Veste ȘOC despre Sebi, copilul de 7 ani dispărut de ȘASE SĂPTĂMÂNI. Ce s-a întâmplat,...
Inchide