Veniturile SIF Banat-Crișana au crescut de aproape patru ori în primele nouă luni, la 248,7 mil. lei

Veniturile SIF Banat-Crișana au crescut de aproape patru ori în primele nouă luni, la 248,7 mil. lei
Publicat: 04/11/2014, 22:23
Actualizat: 11/11/2014, 18:48

În primele nouă luni ale anului trecut, societatea de inverstiții financiare a obținut venituri de 68,8 milioane de lei.

Compania a accelerat în acest vânzarea de acțiuni, cu încasări de 227,4 milioane de lei din investiții financiare cedate (51,1 milioane de euro), față de 33,6 milioane de lei în primele nouă luni ale anului trecut, se arată în raportul financiar al SIF Banat-Crișana pentru perioada ianuarie-septembrie.

La mijlocul anului, SIF Banat-Crișana avea venituri totale de 235,85 milioane de lei, din care 218,85 milioane de lei din cedarea de acțiuni.

Participația cu cea mai ridicată valoare din portofoliul SIF Banat-Crișana era la finele lunii septembrie o deținere de 0,68% din capitalul băncii austriece Erste (EBS), în valoare de 234,9 milioane de lei, urmată de un pachet de 4,5% din acțiunile Banca Transilvania (TLV), de 201,4 milioane de lei, și de 2,4% din BRD – Groupe Societe Generale (BRD), în valoare de 16,2 milioane de lei.

SIF Banat-Crișana controlează și compania SIF Imobiliare, la care are o participație de 99,9%, în valoare de 153 milioane de lei.

La sfârșitul lunii septembrie, SIF Banat-Crișana avea acțiunir la alte trei societăți de investiții financiare. Astfel, compania controla 4,96% din acțiunile SIF Moldova (SIF2), 4,97% din SIF Muntenia (SIF4) și 1,99% din titlurile SIF Oltenia (SIF5).

Vânzarea de acțiuni în primele nouă luni a crescut și costurile companiei, însă avansul cheltuielilor a fost mai lent decât cel al veniturilor.

Astfel, compania a raportat cheltuieli de 69,2 milioane de lei (15,56 milioane de euro), de peste două ori mai ridicate comparativ cu 29,4 milioane de lei în același interval al anului anterior.

Cea mai mare parte a cheltuielilor a rezultat din procesul de vânzare de participații, de 58,3 milioane de lei (13,1 milioane de euro), față de 8,73 milioane de lei anul trecut.

SIF Banat-Crișana a obținut un profit de 151,4 milioane de lei (34 milioane de euro) în primele nouă luni, însă cu o contribuție de numai 1 milion de lei din activitatea derulată în trimestrul al treilea. La sfârșitul lunii iunie, societatea de investiții financiare a raportat un profit pentru primele șase luni de 150,4 milioane de lei.

Câștigul la nouă luni este de peste patru ori mai mare comparativ cu rezultatul similar din aceeași perioadă a anului trecut, de 36,18 milioane de lei, datorită veniturilor obținute din vânzarea de pachete de acțiuni.

Valoarea unitară a activului net se situează la 2,8357 lei, fără o variație semnificativă față de septembrie anul trecut, când se plasa la 2,8334 lei. La cea mai recentă cotație, de 1,24 lei/unitate, acțiunile SIF1 se tranzacționează la un discount de 56,3%.

La cotația de 1,24 lei/acțiune, SIF Banat-Crișana are o capitalizare de 680,57 milioane de lei (154,2 milioane de euro).

ŞOC! O mare sportivă a României, înfometată şi abuzată în secret: "Mi-a pus mâna pe...
Cam nefiresc! Ce cadou ciudat le-a dat Alina Sorescu fiicelor ei, de Moș Nicolae
FOTO. Larisa Drăgulescu se pozează în ipostaze interzise! `Am făcut așa o avere impresionantă`
Dieta împotriva inflamației. Alimentele care luptă cu îmbătrânirea, durerea și bolile cronice
Ion Țiriac, ce lovitură! Și-a vândut una dintre cele mai sclipitoare și scumpe afaceri
O pandemie ascunsă? Boala care ucide mult mai mulţi oameni decât se credea
O bancă din ROMÂNIA vinde un SUV BOMBĂ. Are dotări și un LOOK incredibile
BANCUL ZILEI – Ion, Maria și supozitoarele buclucașe
Mărturia primului român infectat cu tulpina Omicron: vecinii nu-l lasă să deschidă fereastra
Cam nefiresc! Ce cadou ciudat le-a dat Alina Sorescu fiicelor ei, de Moș Nicolae
Cele mai perverse OBICEIURI ale oamenilor. „Sunt de-a dreptul ȘOCANTE”
BEAT și cu ITP-ul EXPIRAT, depistat de POLIȚIȘTII constănțeni, pe bulevardul I.C. Brătianu
TOP 3: Cele mai bune filme de comedie din istorie
Vestea ȘOC a momentului în România: A murit... Un sfârșit cumplit
Documentul care va fi obligatoriu pentru toți românii. Anunțul făcut astăzi, 6 decembrie
Infidela Mihaela Rădulescu a fost prinsă în pat cu dansatorul Laurențiu. Ce va face Felix...
O poveste fabuloasă de succes. Cum a ajuns un IT-ist din Cluj să facă 100...
Locul superb aflat la câteva minute de Braşov, dar care nu este o staţiune de...