Pentru că drobul, sarmalele și cozonacii sunt de nelipsit de pe masa de Paște, românii sunt în căutare de ouă, unt, făină, ulei, lapte, carne de miel, pătrunjel, usturoi etc.
Potrivit Știrile PRO TV, verdețurile sunt mai scumpe în acest an. Numai ceapa verde este 18 lei. Săptămâna trecută, ar fi costat mai puțin.
Fermierii dau vina pe schimbările climatice. Clienții, prea comozi ca să meargă la piață, pot comanda coșuri gata umplute cu verdețuri, dar trebuie să nu se gândească deloc la bani.
Pe internet, legătura de ceapă pornește de la 5 lei. Salata costă 7 lei. Pentru 250 grame de spanac, gospodinele scot 16 lei. Întregul pachet pentru două persoane ajunge la 60 lei.
În Moldova, gospodinele renunță la varza murată în favoarea frunzelor de viță-de-vie și hreanului pentru a prepara sarmalele de Paște. Rețeta păstrează ingredientele de bază – carne de porc (uneori combinată cu vită), orez, ceapă, morcov și condimente – dar pune accent pe simplitate și echilibru.
După ce compoziția este pregătită și înfășurată în frunze, sarmalele se fierb lent, în straturi, împreună cu suc de roșii, foi de dafin și opțional, costiță afumată. Pentru un gust autentic, multe gospodine preferă vasul de lut și coacerea finală la cuptor, potrivit Playtech.
Sursa Foto: Profimedia