Viorica Dăncilă, despre rectificare: O să vedeți că o mare parte din bani se duc către PNL

Redactor:
Politic
Viorica Dăncilă, despre rectificare: O să vedeți că o mare parte din bani se duc către PNL
Premierul Viorica Dăncilă a declarat, luni, despre rectificarea bugetară pe care urmează să o aprobe vineri Guvernul, că este posibil ca o mare parte din bani să meargă către PNL.

„Este făcută hotărârea de guvern, actul normativ e deja terminat. Pentru rectificare? După ce o să vedeți rectificarea, o să vedeți că o mare parte se duc către PNL poate”, a afirmat Viorica Dăncilă, luni, la Parlament.

Întrebată dacă rectificarea bugetară nu este un soi de recompensă pentru social-democrații care nu vot susține moțiunea de cenzură în Parlament, Viorica Dăncilă a răspuns: „Dacă rectificarea bugetară era făcută de voturi, dădeam rectificarea înainte de moțiune. Nu poate fi interpretată că deja este făcută. Așa fac unii când vor să își găsească scuze”.

Premierul a reiterat că nu va fi adoptată moțiunea de cenzură joi de către Parlament, precizând că se bazează „pe buna credință a celor care vor stabilitatea”.

Chestionată dacă vor fi aplicate sancțiuni pentru parlamentarii PSD care vor vota moțiunea, liderul PSD a replicat: „Nu vor vota parlamentarii PSD pentru moțiune”.

Viorica Dăncilă are o întâlnire, la ora transmiterii acestei știri, la Parlament, cu deputații și senatorii din grupurile PSD precum și cu membri din Guvern. Discuțiile au loc în contextul în care moțiunea de cenzură va fi dezbătută și votată joi de Legislativ.

Președintele Camerei Deputaților Marcel Ciolacu a declarat, miercurea trecută, că PSD a pierdut matematic majoritatea în Parlament.

Moțiunea de cenzură a fost citită joia trecută în Parlament și urmează să fie dezbătută și votată în plenul reunit de joi, începând cu ora 10.00.

 

Inchide