• Publicat:
  • Actualizat:
Financiar

Vulpescu a fost revocat din CA al Transgaz, postul a fost preluat de un secretar de stat din SGG

Vulpescu a fost revocat din CA al Transgaz, postul a fost preluat de un secretar de stat din SGG
Remus Vuplescu, director de cabinet la Ministerul Finanțelor Publice, a fost revocat din Consiliul de Administrație al Transgaz, unde era administrator privizoriu de la finalul lunii ianuarie, în locul său fiind numit un secretar de stat din Secretariatul General al Guvernului (SGG) Andrei Rizoiu.

„În sedința din data de 02.06.2014 a Consiliul de Administrație al SNTGN Transgaz, Vulpescu Dumitru Remus a fost revocat din funcția de administrator provizoriu, neexecutiv, independent al Consiliului de Administrație al societății. Începând cu aceeași dată Consiliul de Administrație numește pe Rizoiu Andrei în calitate de administrator provizoriu, până la întrunirea adunării generale ordinare a acționarilor SNTGN Transgaz în scopul alegerii administratorului pentru postul rămas vacant”, se arată într-un comunicat transmis, marți, de Transgaz Bursei de Valori București (BVB).

Vulpescu a fost președinte al Oficiul Participațiilor Statului și Privatizării în Industrie (OPSPI).

Andrei Rizoiu, fost consilier la cabinetul vicepremierului Dan Nica în 2009, a fost numit în mai 2012 secretar de stat la Secretariatul General al Guvernului.

Compania Transgaz este controlată de stat, care prin Secretariatul General al Guvernului deține 58,51% din acțiuni, restul titlurilor fiind în portofoliile alor acționari.

Titlurile Transgaz au încheiat ședința bursieră de marți în scădere cu 0,78%, la prețul de 191,5 lei. La această cotație, capitalizarea bursieră a companiei este de 2,254 miliarde lei (512,8 milioane euro).

×
Inchide