UE intenționează să anunțe o reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră cu 55% până în 2030. Parlamentul European, poziție diferită

Redactor:
Florentina Dinu
UE intenționează să anunțe o reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră cu 55% până în 2030. Parlamentul European, poziție diferită

UE dorește să reducă emisiile de gaze cu efect de seră cu 55% până în 2030 și va promova o cotă mai mare de energie regenerabilă, ca parte a unui plan ambițios de realizare a emisiilor nete zero până la mijlocul secolului. Noul obiectiv stabilit urmează a fi anunțat de președintele Comisiei miercuri în timpul primului său discurs despre starea Uniunii.

Obiectivul actual al Uniunii Europene este reducerea acestora cu 40% în următorii zece ani.

Pe coridoarele din Bruxelles sunt zvonuri potrivit cărora Comisia va anunța o reducere a emisiilor ajungand la  55%, față de obiectivul actual de 40% până în 2030, dar nu se dovedește a fi o măsura populară pe tot spectrul politic, transmite Euronews.

Fiecare instituție are propria poziție cu privire la noua lege climatică

Raportorul Comisiei de Mediu al Parlamentului European, europarlamentarul francez Pascal Canfin, dorește să meargă mai departe și să vadă reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră cu 60% față de nivelurile atinse în 1990.

El susține că 40% nu este suficient și nu este în conformitate cu Acordul climatic de la Paris și nu este suficient pentru a face față consecințelor actuale ale schimbărilor climatice.

„Acesta este motivul pentru care am ridicat acest obiectiv la cel putin 60% ca parte a votului Comisiei de Mediu”, adaugă el.

Dar această ambiție nu este împărtășită de toată lumea din Parlamentul European. Grupul conservatorilor, ECR, consideră că un astfel de obiectiv ar putea submina locurile de muncă, investițiile și inovația.

Socialiștii, verzii și partidele de stânga fac presiuni pentru reducerea emisiilor cu 65%, spunând că aceasta este singura țintă care este în concordanță cu știința și obiectivul de încălzire de 2 ° C al Acordului de la Paris.

Liberalii vor apăra o reducere de 60%, în timp ce Partidul Popular European de centru-dreapta (PPE), cel mai mare grup politic din Parlament, pare gata să renunțe la poziția sa tradițional conservatoare cu privire la politica climatică pentru a sprijini o țintă de 55%.

Legea privind clima este punctul central al luptelor politice, datorită faptului că se află în centrul Acordului Verde European.

Acesta va defini obiectivele climatice ale Uniunii pentru deceniile viitoare.

Odată publicat, documentul va fi transmis spre discuție și aprobare de către Parlamentul European și Consiliul de Miniștri al UE, reprezentând cele 27 de state membre ale UE.

În Consiliu, se așteaptă ca rezistența să vină în principal din țările din estul UE, ale căror economii sunt încă în mare măsură dependente de industriile poluante și se tem de consecințele sociale și economice ale tranziției verzi.

Noile obiective climatice trebuie să fie „realiste” și să ia în considerare „costurile sociale, de mediu și economice reale pentru noi toți”, au avertizat miniștrii mediului din Bulgaria, Cehia, Ungaria, Polonia, România și Slovacia într-o scrisoare adresată Comisiei în iulie.

Informatia potrivit căruia Comisia dorește să reducă în continuare emisiile este o dovadă că dorește să își mențină ambițiile de mediu pe drumul cel bun.

Obiectivul climatic pentru 2030 este elementul central al Acordului Verde al Comisiei, care își propune să facă din Europa primul continent neutru din punct de vedere climatic până în 2050, reducând în același timp nivelul de poluare la zero.

Gigi Becali a început cumpărăturile de Black Friday. Cinci transferuri dintr-o lovitură la FCSB. Roş-albaştrii...
Ce s-a întâmplat după ce un ungur a luat acasă o prostituată din Gara de...
FOTO. Cum a ajuns să arate la 46 de ani Adrian Ilie, celebrul fotbalist din...
FOTO. Larisa Iordache, imagini incendiare pe Instagram! Cum arată gimnasta, la 3 ani de la...
Secretul bine ascuns din vila Elenei Ceaușescu. Cum își teroriza angajații. Viclenia ei nu avea...
Franţa, sub teroare. Trei morţi şi mai mulţi răniţi într-un atac cu cuţitul într-o biserică...
Atac într-o catedrală la Nisa, soldat cu trei morți. O victimă ar fi fost decapitată...
Ce s-a întâmplat după ce un ungur a luat acasă o prostituată din Gara de...
Unde a ajuns să trăiască azi tatăl Gabrielei Cristea. Vecinii evită să discute despre situația...
Și-a FĂCUT o fotografie fix înainte să MOARĂ. Ți se ZBÂRLEȘTE pielea la ce a...
EA a fost rivala Elenei Ceaușescu, pe care soția dictatorului o ura de moarte. Cum...
Mașina SENZAȚIONALĂ produsă în România: zeci de țări se BĂTEAU pentru ea. Ce avea special...
Moşii de Toamnă 2020 sau Sâmbăta Morţilor: Ce este bine să dai de pomană în...
10 motive pentru care o femeie căsătorită îşi înşală soţul
SITUAŢIA ALARMANTĂ pe judeţe. Bucureştiul rămâne pe PRIMUL la numărul de infectări. Lista completă cu...
Care este meseria pe care o distruge noua invenţie a lui Bill Gates. Zeci de...
Ruby, primele declarații după ce s-a spus că s-a căsătorit. Care este adevărul: „Mi-a explodat...
×
Inchide