UE intenționează să anunțe o reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră cu 55% până în 2030. Parlamentul European, poziție diferită

Redactor:
Florentina Dinu
UE intenționează să anunțe o reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră cu 55% până în 2030. Parlamentul European, poziție diferită

UE dorește să reducă emisiile de gaze cu efect de seră cu 55% până în 2030 și va promova o cotă mai mare de energie regenerabilă, ca parte a unui plan ambițios de realizare a emisiilor nete zero până la mijlocul secolului. Noul obiectiv stabilit urmează a fi anunțat de președintele Comisiei miercuri în timpul primului său discurs despre starea Uniunii.

Obiectivul actual al Uniunii Europene este reducerea acestora cu 40% în următorii zece ani.

Pe coridoarele din Bruxelles sunt zvonuri potrivit cărora Comisia va anunța o reducere a emisiilor ajungand la  55%, față de obiectivul actual de 40% până în 2030, dar nu se dovedește a fi o măsura populară pe tot spectrul politic, transmite Euronews.

Fiecare instituție are propria poziție cu privire la noua lege climatică

Raportorul Comisiei de Mediu al Parlamentului European, europarlamentarul francez Pascal Canfin, dorește să meargă mai departe și să vadă reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră cu 60% față de nivelurile atinse în 1990.

El susține că 40% nu este suficient și nu este în conformitate cu Acordul climatic de la Paris și nu este suficient pentru a face față consecințelor actuale ale schimbărilor climatice.

„Acesta este motivul pentru care am ridicat acest obiectiv la cel putin 60% ca parte a votului Comisiei de Mediu”, adaugă el.

Dar această ambiție nu este împărtășită de toată lumea din Parlamentul European. Grupul conservatorilor, ECR, consideră că un astfel de obiectiv ar putea submina locurile de muncă, investițiile și inovația.

Socialiștii, verzii și partidele de stânga fac presiuni pentru reducerea emisiilor cu 65%, spunând că aceasta este singura țintă care este în concordanță cu știința și obiectivul de încălzire de 2 ° C al Acordului de la Paris.

Liberalii vor apăra o reducere de 60%, în timp ce Partidul Popular European de centru-dreapta (PPE), cel mai mare grup politic din Parlament, pare gata să renunțe la poziția sa tradițional conservatoare cu privire la politica climatică pentru a sprijini o țintă de 55%.

Legea privind clima este punctul central al luptelor politice, datorită faptului că se află în centrul Acordului Verde European.

Acesta va defini obiectivele climatice ale Uniunii pentru deceniile viitoare.

Odată publicat, documentul va fi transmis spre discuție și aprobare de către Parlamentul European și Consiliul de Miniștri al UE, reprezentând cele 27 de state membre ale UE.

În Consiliu, se așteaptă ca rezistența să vină în principal din țările din estul UE, ale căror economii sunt încă în mare măsură dependente de industriile poluante și se tem de consecințele sociale și economice ale tranziției verzi.

Noile obiective climatice trebuie să fie „realiste” și să ia în considerare „costurile sociale, de mediu și economice reale pentru noi toți”, au avertizat miniștrii mediului din Bulgaria, Cehia, Ungaria, Polonia, România și Slovacia într-o scrisoare adresată Comisiei în iulie.

Informatia potrivit căruia Comisia dorește să reducă în continuare emisiile este o dovadă că dorește să își mențină ambițiile de mediu pe drumul cel bun.

Obiectivul climatic pentru 2030 este elementul central al Acordului Verde al Comisiei, care își propune să facă din Europa primul continent neutru din punct de vedere climatic până în 2050, reducând în același timp nivelul de poluare la zero.

Ce NEBUNIE. Marius Şumudică nu mai vine la Universitatea Craiova şi semnează cu un club...
'A murit infectat cu COVID'. Mihai Gâdea, în doliu
FOTO. Lidia Buble s-a pozat așa în baie! Ipostaza care arată că nu mai are...
Femeile însărcinate se pot vaccina anti-Covid? Ce spun specialiștii
Mike Tyson, dezvăluiri uluitoare! Ce-și scria din pușcărie cu gemenii crimei din Anglia, condamnați pe...
Cât trebuie să plătești pentrui RCA în 2021. Toți șoferii din România trebuie să știe...
Avertismentul directorului general al OMS: Lumea se află în pragul unui eşec moral catastrofal
BANCUL ZILEI – Blonda indecentă și polițistul
Medicii din Wuhan recunosc că au fost puși să mintă despre COVID. Imagini cu o...
'A murit infectat cu COVID'. Mihai Gâdea, în doliu
Ea este mândria romilor! Este frumoasă, dar și deșteaptă. A fost admisă la 5 facultăți...
Un FOTOGRAF amator care imortaliza niște capre negre din România a SURPRINS ceva neașteptat în...
Două zone din România, pe lista destinațiilor de vacanță recomandate de New York Times
Kaufland dă așa ceva gratis chiar astăzi. Toți clienții din țară sunt vizați
Această prezentatoare a testat o păpuşă bărbat pentru sex. La un moment dat femeia a...
Vestea extrem de tristă a dimineții legată de Sebi, copilul de 7 ani dispărut fără...
Spray-ul nazal care te protejează de COVID. Eficiența este de 95%
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Surpriză: Ce se întâmplă în Israel după ce a fost vaccinată peste un sfert din...
SURPRIZĂ TOTALĂ PENTRU UN GROPAR DINTR-UN CIMITIR DIN ORADEA. CE A GĂSIT ÎN TIMP CE...
Inchide