VIDEO | Robert Negoiță, despre colectarea selectivă: “Așteptăm finanțare europeană”

Primarul Robert Negoiță susține că la Sectorul 3 există o strategie privind colectarea selectivăa deșeurilor. Sincopele existente au fost cauzate de lipsa utilajelor, însă problema va fi rezolvată cu ajutorul fondurilor europene.

Există deja o strategie, explică primarul Sectorului 3 al Capitalei, iar colectarea selectivă a deșeurilor se poate face ”prin pubele îngropate sau supraterane”.

Robert Negoiță este de părere că astfel de pubele subterane ar fi o soluție mult mai bună, numai că acesta ”nu se pretează oriunde”, motiv pentru care sunt situații în care este nevoie de pubele supraterane.

“Noi avem o strategie și vom folosi foarte mult colectarea selectivă prin pubele îngropate sau supraterane, de preferat ar fi subterane, pentru că ocupă mai puțin loc la suprafață nu deranjează aproape deloc din punct de vedere vizual. Din punct de vedere miros nu generează disconfort, adică este joc acolo, nu-l bate vântul, nu împărți mirosul aproape deloc, și au capacitate relativ mare față de cele supraterane. Problema este că nu se pretează oriunde acele pubele subterane și ca atare suntem nevoiți să folosim și pubele supraterane, care nu arată foarte rău, evident sunt inferioare celor subterane, așa cum am menționat deja”, a explicat Robert Negoiță în cadrul emisiunii Gândul Green.

”Dacă noi am face finanțarea din buget propriu, pierdem finanțarea europeană”

În timpul emisiunii Gândul Green, Robert Negoiță a mai precizat că nu au existat – din cauza subfinanțării – utilajele necesare pentru o colectare selectivă a deșeurilor.

În același timp, primarul Sectorului 3 a declarat și că finanțarea nu poate fi făcută din bugetul primăriei, pentru că s-ar pierde finanțarea europeană, Comisia Europeană implementând reguli stricte în acest sens.

”Noi, primăria Sectorului 3, direcția noastră de salubritate, a avut ceva sincope și încă mai avem ceva sincope, din cauza subfinanțării, să ne înțelegem, nu avem utilajele necesare pentru a colecta selectiv. De aceea,  și este o chestiune asumată, pentru că așteptăm să primim finanțare europeană. Dacă noi am face finanțarea din buget propriu, pierdem finanțarea europeană pentru că  nu se acceptă, e o regulă a Comisiei Europene, nu acceptă dublă finanțare”, a mai spus Robert Negoiță la Gândul Green.

Primăria Sector 3 desfășoară o campanie de reciclare a deșeurilor electronice, electrocasnice și electrice (DEEE), în parteneriat cu Red Point, Direcția de Salubritate Sector 3 și Eco Life Style. Campania pune la bătaie premii în valoare totală de 25.000 lei.


Citește și: 

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Delia, gafă colosală! S-a aplecat, fusta s-a ridicat şi s-a văzut tot, în ziua mare
FOTO. Cea mai sexy handbalistă, în costum de baie! Brazilianca face ravagii
O femeie a postat fotografia cu mâncarea de la restaurant și s-a trezit cu notă...
Tânără de 28 de ani moartă după ce și-a mărit buzele: L-am implorat pe doctor...
Răsturnare de situaţie în cazul fetiţei de 4 ani care a murit. Medicii chemaţi să...
Un oficial al FRF-ului sare în apărarea lui George Pușcaș după evoluția solidă din partida...
Renault își ia adio de la DUSTER! Ce se întâmplă cu SUV-ul de la Mioveni?
Apar informații uluitoare în cazul crimei din București! Cum a ucis-o bărbatul de 72 de...
Detalii terifinate ies la iveală în cazul gravidei ucise în Capitală: ”I-a propus să iasă...
Cristina Spătar, dată afară din casă chiar de Moș Nicolae, cu tot cu cei doi...
Salariile bugetarilor ar putea creşte în 2024 cu 5%. Profesorii ar putea beneficia de o...
Câţi bani au primit Ada şi Tony Galeş pentru 5 săptămâni la America Express? Salariu...
Sportul care poate fi făcut de TOATĂ LUMEA! Mai mult, întărește și pregătește corpul pentru...
A MURIT marele CÂNTĂREŢ ROMÂN. Adio, maestre! Durerea e infinită
Mirela Vadia, absentă de la TV. Ce a pățit vedeta
Ce relație au Dorian Popa și Babs după despărțire. Un detaliu i-a dat de gol
BANCUL ZILEI. Două femei se schimbă în vestiar la sala de fitness. Una dintre ele...