RETROSPECTIVA GÂNDUL LIVE. Cele mai importante subiecte ale săptămânii, dezbătute de Emma Zeicescu, alături de invitații săi

Publicat: 29/05/2020, 12:51

Săptămâna care se încheie a fost marcată de noi anunțuri privind măsurile de relaxare, în contextul în care epidemia de coronavirus s-a domolit și autoritățile au vorbit despre o temperare a numărului de cazuri, deși rămânem în stare de alertă, cel puțin până pe 14 iunie, când, probabil, vor fi anunțate noi măsuri.

Alexandru Rafila a declarat, la Gândul Live, că nu avem o creștere efectivă a numărului de cazuri. Dacă trendul continuă, probabil se poate trece la o altă etapă a măsurilor de relaxare!

Cazul Margherita, în plină desfășurare

Agenda mondenă a fost dominată de cazul Margheritei, fiica lui Ioniță și a Vioricăi de la Clejani, celebri cântăreți, care a provocat un accident în Capitală, aflându-se, potrivit anchetatorilor, sub influența unor substanțe halucinogene. Ioniță de la Clejani și-a apărat fiica în repetate rânduri, chiar și la Gândul Live, unde a oferit un interviu.

Sebastian Burduja, secretar de stat la Finanțe. România trebuie să își joace mult mai bine cărțile la Bruxelles. / Trebuie să urmăm exemplul unor țări din regiune, cum ar fi Polonia, Ungaria

Sebastian Burduja, secretar de stat în Ministerul Finanțelor, a explicat, la Gândul Live, că România dispune de surse substanțiale de finanțare a investițiilor și că trebuie să își joace mult mai bine cărțile la Bruxelles.

Adrian Negrescu: Este foarte dificil să faci ceva în România în zona digitalzării pentru că nu avem specialiști, ci oameni angajați pe pile | E o lipsă acută de bani în economie

Adrian Negrescu, manager Frames, a explicat la Gândul Live că în România problema lipsei digitalizării este cauzată de faptul că multe persoane care au fost angajate în acest scop nu sunt specialiști.

Cazul Margheritei de la Clejani. Marius Niță: Se simte un soi de vedetă la Hollywood. E dreptul ei să se creadă cine vrea când nu ne pune viața în pericol

Realizatorul TV Marius Niță a comentat la Gândul Live cazul Margheritei de la Clejani, menționând că este firesc ca părinții să-și apre copilul, însă sub nicio formă nu ar trebui ca tânăra să fie lăsată să pună în pericol viețile altor oameni.

Ioniță de la Clejani: „O apăr pe Margherita pentru că e fata mea și nu a făcut nimic grav. Suntem un brand puternic și vom trece și peste această încercare a vieții”

„O apăr pentru că e fata mea și nu a făcut nimic grav” , spune Ioniță de la Clejani într-un interviu exclusiv pentru Gândul Live, după incidentul în care a fost implicată Margherita.

Sociologul Gelu Duminică, despre repetiția Învierii: Vedem inconștienți și cu patrafir. ÎPS Teodosie e un copil răzvrătit care a vrut să iasă în evidență

Sociologul Gelu Duminică a comentat la Gândul Live repetiția Învierii de la Constanța, susținând că ÎPS Teodosie a vrut, în stilul caracteristic, să dea o lovitură de imagine.

Naștere naturală sau cezariană? Ginecolog: „Lucrurile pot evolua foarte grav în jumătate de oră” / Psiholog: „Copiii se nasc într-un moment propice lor”

Un medic ginecolog și un psiholog au detaliat, la Gândul Live, care sunt condițiile în care se poate face o naștere prin cezariană, pe de o parte, și care sunt consecințele, pe plan emoțional, ale acestei intervenții.

Alexandru Rafila: Nu avem o creștere efectivă a numărului de cazuri. / Dacă trendul continuă, probabil se poate trece la o altă etapă a măsurilor de relaxare

Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie și reprezentant al României în Comitetul executiv al OMS, a explicat, la Gândul Live, că numărul cazurilor noi de infecțiui cu noul coronavirus nu a înregistrat, pentru moment, o creștere provocată de relaxarea restricțiilor, ceea ce ar putea duce la decizia de a intra intr-o nouă etapă de limitare a măsurilor impuse de autorități.

Manager Institut „Marius Nasta”, după ce o angajată nu a respectat regulile și și-a infectat colegii „Inclusiv părul trebuie să și-l spele, pentru că ne dorim ca angajații noștri să fie sănătoși”

Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta”, a detaliat, la Gândul Live, cauza infecțiilor cu noul coronavirus confirmate în rândul angajaților unității medicale.

Elev în an terminal: „Nu voi merge la orele de pregătire, este un risc nejustificat”

Alexandru Rădulescu, membru în Asociația Elevilor din București și Ilfov, a prezentant, la Gândul Live, punctul de vedere al unui elev în an terminal, cu o săptămână înainte de începerea perioadei de pregătire pentru examenele naționale și cu o lună înainte de bacalaureat.

Cristian Andrei, neuropsihiatru, despre cazul mamei care și-a izbit bebelușul de pământ: „Femeile pot avea probleme psihoemoționale” / „Tensiunea se simte peste tot”

Neuropsihiatrul Cristian Andrei a comentat, la GÂNDUL LIVE, cazul revoltător al femeii care și-a izbit bebelușul de pământ, într-un hotel din Timișoara. Imaginile oribile au fost surprinse de camerele de supraveghere.

Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății: „Din nefericire, avem noi focare, în spitale și comunități” / „Dacă respectăm regulile, situația va fi ușor de gestionat”

Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a vorbit, la GÂNDUL LIVE, despre măsurile de relaxare din starea de alertă și impactul lor asupra numărului de cazuri noi de Covid-19. Astfel, oficialul spune că, din păcate, avem noi focare și ar trebui să fim mai responsabili.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
INTERDICŢIE pe întreg teritoriul României. E deja în vigoare. Gestul banal de Paște
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Condamnarea pentru viol a lui Harvey Weinstein, anulată de o instanță din New York