14 persoane au murit, iar alte 17 au fost rănite într-un ATAC ARMAT în SUA. Atacatorii, soț și soție, au fost UCIȘI de poliție

Redactor:
Ioana Bojan
14 persoane au murit, iar alte 17 au fost rănite într-un ATAC ARMAT în SUA. Atacatorii, soț și soție, au fost UCIȘI de poliție
Bărbatul și femeia uciși într-un schimb de focuri de forțele de securitate, în urma atacului armat de miercuri din San Bernardino, erau soț și soție, iar poliția americană consideră că aceștia au fost singurii atacatori, relatează Associated Press în pagina online.

Cel puțin doi atacatori au deschis focul în timpul unei petreceri la un centru de servicii sociale pentru persoane cu dizabilități din orașul San Bernardino, în statul american California, omorând 14 persoane și rănind grav alte 17, într-un atac de precizie, „ca și cum ar fi fost într-o misiune”, au afirmat autoritățile.

Câteva ore mai târziu, poliția care îi urmărea pe atacatori a deschis focul asupra unui vehicul de teren, la aproximativ trei kilometri de locul atacului, iar un bărbat și o femeie cu arme de asalt, pistoale și haine de luptă au fost uciși, a anunțat comandantul poliției din San Bernardino, Jarrod Burguan.

Poliția a precizat ulterior că bărbatul și femeia uciși în schimbul de focuri erau cel mai probabil singurii autori ai atacului armat.

Burguan a identificat-o pe femeie drept Tashfeen Malik, în vârstă de 27 de ani. Bărbatul fusese identificat anterior drept Syed Farook, în vârstă de 28 de ani. Rudele celor doi au afirmat că aceștia erau căsătoriți.

Farook era specialist pe probleme de mediu în cadrul Departamentului de Sănătate al comitatului San Bernardino, care lucra uneori la Centrul Regional Inland, vizat de atac.

Burguan a declarat presei că Farook a plecat furios, brusc, de la banchetul angajaților din Departamentul de Sănătate Publică, desfășurat la centrul de servicii sociale, după care s-a întors cu Malik.

Hussam Ayloush, director executiv al Consiliului pentru Relații Americano-Islamice, a afirmat că cuplul și-a lăsat copilul cu familia miercuri dimineață și nu s-a mai întors.

Tags:
Inchide