A murit Billy Graham, unul dintre cei mai influenți predicatori, supranumit „Ambasadorul lui Dumnezeu”

A murit Billy Graham, unul dintre cei mai influenți predicatori, supranumit „Ambasadorul lui Dumnezeu
Publicat: 21/02/2018, 17:39

Graham a devenit unul dintre cei mai populari promotori ai creștinismului, începându-și misiunea globală la Londra, în 1954, scrie bbc.com.

Predicatorul a murit în casa sa din Montreat, Carolina de Nord, a precizat un purtător de cuvânt al asociației evangheliste care îi poartă numele.

În cariera sa de 60 de ani, Graham a ținut predici în fața a 210 milioane de oameni. El a ajuns la alte milioane de credincioși prin intermediul micului ecran – fiind primul predicator care a folosit televiziunea ca mijloc de promovare a mesajului creștin.

Supranumit „Ambasadorul lui Dumnezeu”, Graham s-a convertit la creștinism pe când avea 16 ani, după ce a auzit vorbele unui evanghelist.

Graham a devenit celebru în SUA după ce a ținut o slujbă timp de două luni, într-un cort uriaș din Los Angeles, în urmă cu 59 de ani.

În anii 1950, acesta a devenit un promotor al congregațiilor mixte, care nu țineau cont de rasă. Pastorul a reușit să evite scandalurile care au dus la decăderea altor asemenea evangheliști și a studiat cu atenție tehnicile evanghelismului de masă.

Predicatorul a fost un prieten apropiat al multor președinți americani, de la Truman la Nixon și Obama și a ținut ultima predică în 2005, la New York, la venerabila vârstă de 86 de ani.

Președintele Donald Trump a ținut să comemoreze moartea predicatorului Graham: „MARELE Billy Graham a murit. Nimeni nu era ca el! Creștinii și toate religiile îi vor simți lipsa. Un om foarte deosebit”.

Arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby, a scris pe Twitter că Graham a fost un exemplu pentru generațiile moderne de creștini.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicate citeste mai mult