ACCIDENT AVIATIC în Iran. O aeronavă Boeing 707 s-a prăbușit în apropierea unui aeroport. 15 MORȚI, ultimul bilanț. Un bărbat a supraviețuit miraculos

ACCIDENT AVIATIC în Iran. O aeronavă Boeing 707 s-a prăbușit în apropierea unui aeroport. 15 MORȚI, ultimul bilanț. Un bărbat a supraviețuit miraculos
Publicat: 14/01/2019, 10:45
Actualizat: 26/03/2019, 05:30

Ultimele informații furnizate de Daily Mirror arată că aeronava Boeing 707 s-a prăbușit lângă mai multe case. Bilanțul tragediei este de 15 morți, existând însă și un supraviețuitor.

Un membru al echipajului a supraviețuit în mod miraculos. Avionul transporta carne și s-a prăbușit la vest de Teheran. 16 oameni se aflau la bordul aparatului de zbor, care a căzut în apropierea aeroportului Fath din provincia iraniană Alborz. Iranul a început o investigație pentru a stabili cauzele producerii accidentului.

În anii recenți, Iranul a înregistrat mai multe accidente aviatice. În februarie 2018, un avion de pasageri Aseman Airlines s-a prăbușit în zona Muntelui Dena din centrul Iranului. Avionul zbura pe ruta Teheran – Yasuj și în urma accidentului au murit toți cei 66 de pasageri aflați la bord.

De asemenea, 40 de oameni au murit în urma prăbușirii unui avion al Sepahan Airlines, în august 2014, care se deplasa pe ruta Teheran – Tabas. Opt oameni au supraviețuit atunci în mod miraculos.

La câteva săptămâni distanță, o bogătașă de origine turcă și cei 11 prieteni ai ei au murit, după ce avionul privat care îi transporta din Dubai s-a prăbușit pe un munte aflat în apropiere de Shahr-e Kord.

Aeronava s-a prăbușit în apropierea orașului Karaj din provincia Alborz.

„Nu avem momentan informații clare despre accident„, a declarat Pirhossein Kolivand, directorul Serviciului de Urgență din Iran.

Conform informațiilor apărute în presa iraniană, persoanele aflate la bordul aeronavei au fost găsite decedate. Mai multe echipaje de salvare au fost trimise la locul incidentului.

„Nu știm momentan dacă este o aeronavă iraniană sau străină„, a declarat un oficial local pentru postul de televiziune național din Iran.

Iran Press News Agency a anunțat pe Twitter că avionul Boeing 707 s-a prăbușit în Safadasht, la vest de Teheran, din cauza condițiilor meteo dificile.

Presa locală relatează că pilotul aeronavei ar fi aterizat „din greșeală” la Karaj, lângă Teheran, înainte de a pierde controlul manșei.