ACUZAȚII. SUA se pregătește să o acuze pe prima doamnă a Venezuelei de trafic de droguri + Rusia o ”acoperă” pe Cilia Flores!!

ACUZAȚII. SUA se pregătește să o acuze pe prima doamnă a Venezuelei de trafic de droguri + Rusia o ”acoperă” pe Cilia Flores!!

Statele Unite se pregătesc să o acuze pe soția președintelui venezuelean Nicolas Maduro în următoarele luni cu acuzații  care ar putea include traficul de droguri și corupție. Fostă gardă de corp a primei doamne a declarat că Flores era conștientă de infracțiuni. În tot acest timp, Moscova susține familia Maduro, cea care a capturat efectiv Venezula.

Dacă Washingtonul merge mai departe cu rechizitoriul primei doamne Cilia Flores, acuzațiile ar trebui să provină, cel puțin în parte, dintr-o tranzacție infracțională cu cocaină, care a debarcat deja  de la nepoții acesteia ei, care se află într-un penitenciar din Florida, potrivit Reuters.

Nicole Navas, o purtătoare de cuvânt a Departamentului de Justiție al SUA, a refuzat să comenteze orice anchetă sau acuzații  împotriva lui Flores.

Ministrul informațiilor din Venezuela, Jorge Rodriguez: Rechizitoriul este calomnios

Ministrul informațiilor din Venezuela, Jorge Rodriguez, a declarat pentru Reuters că întrebările sale cu privire la posibilul rechizitoriu a lui Flores erau „ calomnioase și jignitoare”. A refuzat să elaboreze mai mul.

La sfârșitul lunii martie, procurorii americani i-au pus sub acuzare pe Maduro și oficiali actuali și foști venezueleni sub acuzația de narco-terorism și contrabandă cu droguri. Maduro, aflat acum la al optelea mandat în calitate de președinte al Venezuelei, a căutat ani de zile să distribuie în Statele Unite  cocaină, au presupus procurorii, căutând să slăbească societatea americană și să-și consolideze poziția și averea.

Maduro a respins acuzațiile îndreptate împotriva lui și a colegilor săi: „Ești o persoană mizerabilă, Donald Trump”

Într-un discurs televizat după rechizitoriul, el a respins acuzațiile îndreptate împotriva lui și a colegilor săi, ca o fabricare motivată politic de către administrația președintelui american Donald Trump. „Ești o persoană mizerabilă, Donald Trump”, a spus el. Biroul lui Maduro nu a răspuns la cererile de comentarii la acest raport.

Liderul socialist, Flores și alți membri ai „cercului interior” Maduro au fost sancționați începând din 2017 de Departamentul Trezoreriei SUA. Flores este legiuitor și broker de putere în partidul socialist aflat la guvernare.

Statele Unite și aliații săi l-au recunoscut anul trecut pe liderul opoziției, Juan Guaido, ca președinte interimar, considerând realegerea lui Maduro din 2018 o rușine. Dar Maduro rămâne la putere, susținut de militarii din Venezuela, dar și de Rusia, China, Cuba și Iran – o sursă tot mai mare de frustrare pentru Trump, potrivit unor oficiali ai SUA.

Fostă gardă de corp a primei doamne a declarat că Flores era conștientă de infracțiuni

În interviuri cu Reuters, o fostă gardă de corp a lui Flores, Yazenky Lamas, a declarat că Flores era conștientă de crimele din partea membrilor familiei, inclusiv  trafic de rachete pentru care nepotii ei au fost condamnați de o curte a SUA. Interviurile Reuters, primul pe care i l-a acordat de la arest, marchează prima dată când Lamas și-a transmis acuzațiile în public.

Lamas, care a fost extradat în Statele Unite pentru acuzații de droguri în 2017, a fost de acord cu o înțelegere cu procurorii americani, potrivit unui document confidențial al Departamentului Justiției revizuit de Reuters. El a admis acuzațiile de trafic de droguri și a devenit martor cooperant. Acordul nu a fost raportat anterior.

Nepoții închisi ai lui Flores, Efrain Campo și Franqui Flores, erau apropiați de prima doamnă. Arestarea lor din noiembrie 2015,  de către Agenția americană pentru controlul drogurilor, a făcut înconjurul lumii la acea vreme.

Bustul provine dintr-un plan de a vinde cocaina în valoare de 20 de milioane de dolari în Statele Unite. Bărbații, care s-au pledat nevinovat, au fost condamnați în 2017 și condamnați la 18 ani de închisoare. Cei doi nepoți nu au putut fi contactați pentru comentarii.

Printre anchetatorii probelor obținute, potrivit a două persoane familiare cu cazul, se numără mesaje text între nepoți și Flores, în care se presupune că trio-ul discută despre transportul de cocaină. Reuters nu a văzut mesajele.

Veniturile obținute din acordul  au fost destinate să finanțeze o campanie realizată de Flores pentru Adunarea Națională în 2015, potrivit rechizitoriului american împotriva lui Maduro. Flores a părăsit scurt adunarea când a devenit avocat general, iar în 2015 a fost realesă.

Inchide