Adjunctul lui Merkel avertizează: ”Nu vrem să aruncăm Rusia în haos, ar fi un pericol”

Adjunctul lui Merkel avertizează: ”Nu vrem să aruncăm Rusia în haos, ar fi un pericol”
Vicecancelarul german Sigmar Gabriel a avertizat că aplicarea de sancțiuni prea severe Rusiei, pe fondul crizei din Ucraina, ar putea destabiliza această țară, scrie Deutsche Welle.

Adjunctul Angelei Merkel a precizat că o eventuală Rusie instabilă ar reprezenta un pericol pentru întreaga Europă, nefiind în interesul Germaniei sau al Europei ca Rusia să ajungă în pragul colapsului.

”Scopul nu a fost niciodată să aducem Rusia într-un haos politic și economic. Acest lucru ar reprezenta o situație periculoasă pentru noi, Europa”, a declarat Gabriel.

Acesta a precizat că rolul sancțiunilor a fost acela de a readuce Rusia la masa negocierilor. ”Vrem să ajutăm la rezolvarea conflictului din Ucraina, nu vrem să îngenunchem Rusia”, a mai spus vicecancelarul german Sigmar Gabriel.

Cu toate acestea, Merkel a continuat să critice Rusia, susținând că sancțiunile aplicate acestei țări sunt o cale să pună capăt conflictului cu Ucraina.

Sancțiunile dure aplicate Rusiei de către SUA și UE, pe fondul anexării Crimeei și al implicării în criza din Ucraina, au dus la prăbușirea rublei, scrie sursa.

Inchide