Al doilea atentat în 24 de ore la Volgograd. Cel puțin 14 MORȚI după ce o bombă a explodat într-un troleibuz. GALERIE FOTO+VIDEO

Publicat: 30/12/2013, 15:20

Cel puțin 14 oameni au murit luni dimineață, în al doilea atentat kamikaze care a avut loc în orașul Volgograd (fostul Stalingrad) în mai puțin de 24 de ore. Duminică, alte 17 persoane au fost ucise într-un atac sinucigaș care a avut loc în gara din oraș. Atentatele, care, potrivit anchetatorilor, au legătură unul cu altul, s-au soldat și cu zeci de răniți. Președintele Vladimir Putin a ordonat sporirea măsurilor de securitate în toată Rusia.

FOTO: AFP-Mediafax

UPDATE 11.00 Atentatul comis luni dimineața într-un troleibuz la Volgograd, în sud-vestul Rusiei, este opera unui kamikaze și pare să aibă legătură cu cel comis cu o zi înainte în gara centrală din oraș, au anunțat anchetatorii, citați de AFP.

Primele elemente ale anchetei privind acest atentat arată că „dispozitivul exploziv a fost declanșat de un kamikaze de sex masculin”, a precizat comitetul de anchetă rus într-un comunicat.

Explozibilul folosit pentru atentat prezintă elemente „identice” cu cel folosit duminică, ceea ce „confirmă versiunea unei legături între cele două atentate”, a adăugat acest organism.

FOTO: Ria Novosti-Russia Today

UPDATE 9.55 Bilanțul exploziei produse luni dimineață într-un troleibuz în orașul Volgograd s-a ridicat la 12 morți și 28 de răniți, a anunțat Ministerul rus al Sănătății, citat de agenția Itar-Tass, în pagina electronică.

Două dintre persoanele rănite au murit la spital, ceea ce a ridicat bilanțul victimelor la 12. Potrivit ultimelor informații oferite de reprezentantul Ministerulul Sănătății, Oleg Salagai, alte 28 de persoane rănite a fost internate în spital.

Atacul de luni s-a produs la o oră de vârf pe una dintre cele mai aglomerate străzi ale orașului. Numeroși locuitori, care s-au adunat în spatele cordonului amplasat de poliție la locul exploziei susțin că în troleibuz se aflau mulți elevi care mergeau la școală.

„A fost un zgomot puternic, apoi o lumină și tot drumul era în fum. Trecătorii nu au înțeles ce s-a întâmplat, într-o primă fază. Dar apoi, când au văzut flăcările ieșind din troleibuz și cadavrele victimelor în jur, au fost îngroziți”, a declarat una dintre martorele oculare, Polina.

FOTO: Ria Novosti-Russia Today

Președintele rus, Vladimir Putin, s-a întâlnit cu Aleksandr Bortnikov, șeful serviciilor ruse de securitate, iar acesta din urmă l-a informat în legătură cu explozia produsă luni dimineață la Volgograd, a declarat purtătorul de cuvânt al președinției Dmitri Peskov.

UPDATE 8.46.Cel puțin 23 de persoane, inclusiv un copil în vârstă de un an, au fost transportate la spital după atacul cu bombă comis luni dimineața împotriva unui troleibuz în orașul rus Volgograd, au declarat serviciile medicale regionale pentru Itar-Tass, relatează agenția rusă în pagina electronică.

Potrivit ultimelor informații, cel puțin zece persoane au murit și alte 23 au fost rănite.

FOTO: Ria Novosti-Russia Today

ȘTIREA INIȚIALĂ.Zece persoane au murit în urma unei explozii produse luni dimineață într-un troleibuz din Volgograd, în sud-vestul Rusiei, unde un atentat sinucigaș a provocat moartea a 17 persoane, duminică, au anunțat agențiile ruse, citate de AFP.

Comitetul de anchetă, care se ocupă de principalele investigații în Rusia, a anunțat imediat deschiderea unei anchete pentru „atentat terorist” și „trafic de arme”, a anunțat purtătorul de cuvânt al organismului, Vladimir Markin, pentru agențiile ruse.

FOTO: Ria Novosti-Russia Today

Markin anunțase anterior zece morți, „potrivit datelor preliminare”, confirmând un bilanț oferit de reprezentanții forțelor locale din Volgograd, oraș situat în apropiere de Caucazul rus instabil.

Zece persoane au fost rănite, potrivit unui bilanț provizoriu întocmit de Ministerul local pentru Situații de Urgență, a anunțat purtătoarea de cuvânt a acestuia, Irina Gogoleva, pentru agenția Interfax.

FOTO: Ria Novosti-Russia Today

Explozia a avut loc la ora locală 08.23 (06.23 ora României), a precizat Ministerul pentru Situații de Urgență într-un comunicat.

Potrivit imaginilor difuzate de televiziunea rusă, vehiculul a fost total distrus de explozie.

Duminică, un atentat atribuit unui kamikaze a provocat moartea a 17 persoane în gara aceluiași oraș, foarte frecventată la sfârșitul săptămânii, ce a reprezentat începutul sărbătorilor de iarnă pentru numeroși ruși.

Atentatul a intensificat temerile privind securitatea Jocurilor Olimpice de iarnă organizate în februarie la Soci, stațiune balneară situată la poalele Caucazului.

FOTO: Ria Novosti-Russia Today

Măsurile de securitate au fost consolidate în toate gările și aeroporturile principale din Rusia, după atentatul de duminică.

Autoritățile regionale au anunțat că au ridicat nivelul alertei teroristei în regiunea Volgograd pentru următoarele 15 zile.
Rebeliunea islamistă încearcă să înființeze un stat islamist în Caucazul de Nord, iar liderul său, Doku Umarov, inamicul numărul unu al Kremlinului, a făcut apel, în iulie, într-o înregistrare video la atacuri pentru a împiedica „prin toate mijloacele” desfășurarea Jocurilor Olimpice de la Soci.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Florin Piersic este în pericol și trebuie dus de urgență la Viena! Scandal uriaș generat...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Roxana i-a șocat pe toți de 1 mai! A ajuns să fie cea mai tunată,...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Craterul din Slănic se mărește: a înghițit un stâlp și a dus la noi evacuări....
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Ies la lumină noi detalii în cazul morții lui Diego Maradona. Ce s-a descoperit după...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Marele GENIU al muzicii, îngropat FĂRĂ INIMĂ! S-a aflat abia acum
Interdicția intră în vigoare pe 3 Mai. Devine ilegal în România de vineri
Cât de grav este Florin Piersic. Medicii au spus adevărul
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
A început deszăpezirea pe Transfăgărășan! Când ar putea fi permisă circulația?