Al-Qaida în Peninsula Arabia revendică atacul la Charlie Hebdo, denunțând „blasfemiile” Occidentului

Al-Qaida în Peninsula Arabia revendică atacul la Charlie Hebdo, denunțând blasfemiile Occidentului
Publicat: 10/01/2015, 12:57
Actualizat: 11/01/2015, 00:20

Organizația Al-Qaida în Peninsula Arabia (AQAP), filiala yemenită a rețelei teroriste Al-Qaida, afirmă că a transmis mesajul de revendicare abia acum pentru a nu periclita acțiunile autorilor atacului terorist.

„Unii dintre fiii Franței au fost lipsiți de respect față de Profetul Mahomed, astfel că un grup de soldați credincioși ai jihadului au mers la ei și le-au arătat ce înseamnă respectul și care sunt limitele libertății de exprimare. Soldații care îl iubesc pe Allah și pe profeți au venit la voi, nu s-au temut de moarte, au iubit martiriul pentru cauza lui Allah”, afirmă Harith bin Ghazi Al-Nadhari, un lider al organizației Al-Qaida în Peninsula Arabia responsabil de aplicarea Sharia (legea islamică).

„Lumea se întreabă care este legătura dintre frații care au comis operațiunea contra redacției Charlie Hebdo și Al-Qaida. (…) Operațiunea a fost coordonată de conducerea AQAP, iar ținta a fost aleagă cu grijă, pentru a răzbuna ofensele aduse onoarei Profetului Mahomed. Ținta a fost aleasă în Franța din cauza rolului evident al acestei țări în războiul împotriva islamului în națiuni oprimate”, adaugă liderul terorist, citat de Institutul SITE, care monitorizează site-urile islamiste.

„Operațiunea este rezultatul amenințărilor șeicului Osama ben Laden (fostul lider al rețelei Al-Qaida – n.red). El a avertizat Occidentul asupra consecințelor persistenței în blasfemii împotriva valorilor sfinte musulmane. Am întârziat cu mesajul de revendicare din rațiuni care țineau de siguranța autorilor operațiunii”, explică Al-Nadhari.

„Operațiunea comportă avertismente importante adresate țărilor occidentale. Ofensele aduse valorilor sacre musulmane și protejarea celor care comit blasfemii vor avea un preț mare, iar pedepsele vor fi severe. Crimele țărilor occidentale, în principal ale Americii, Marii Britanii și Franței vor fi urmate de riposte pe teritoriile acestor țări”, amenință liderul terorist într-o înregistrare audio de aproape 6 minute.

„O, popor francez: este mai bine pentru voi să încetați agresiunile contra țărilor musulmane, pentru că în acest mod poate veți trăi în siguranță. Însă, dacă veți continua războaiele contra lui Allah și a Profetului Mahomed, nu veți fi siguranță”, încheie Al-Nadhari.

Atacul comis pe 7 ianuarie la sediul revistei satirice Charlie Hebdo s-a soldat cu 12 morți și 11 răniți. Printre victime se numără directorul publicației, Stéphane Charbonnier (Charb), și alți trei cunoscuți caricaturiști – Jean Cabut (Cabu), Bernard Verlhac (Tignous) și Georges Wolinski (Wolinski). Publicația Charlie Hebdo primise o serie de amenințări după ce publicase caricaturi cu Profetul Mahomed. Atacul a fost revendicat și de rețeaua teroristă sunnită Stat Islamic în Irak și Siria.

Frații Chérif și Said Kouachi – considerați autorii atacului contra revistei Cherlie Hebdo – au murit vineri seară în confruntările cu forțele de ordine franceze la sediul unei tipografii din localitatea Dammartin-en-Goële. Un bărbat care era ținut ostatic a scăpat cu viață. Islamistul Chérif Kouachi a sunat la postul BFMTV înainte de intervenția forțelor de elită franceze și a declarat că făcea parte din organizația teroristă Al-Qaida în Peninsula Arabia. La rândul său, Amedy Coulibaly, autorul luării de ostatici de la un magazin evreiesc din Paris și presupusul criminal al polițistei omorâte în zona Montrouge din Paris, a declarat că s-a sincronizat cu autorii atacului contra revistei Charlie Hebdo și că făcea parte din grupul terorist Stat Islamic în Irak și Siria (SIIS). Amedy Coulibaly, un islamist în vârstă de 32 de ani, a fost omorât în intervenția forțelor de ordine la magazinul evreiesc din zona Vincennes (la periferia Parisului). Patru ostatici de la magazinul evreiesc au murit. O islamistă în vârstă de 26 de ani, Hayat Boumeddiene, considerată un complice al lui Amedy Coulibaly, a reușit să fugă în timpul intervenției poliției, fiind căutată de autoritățile franceze.

Franța participă la coaliția internațională care efectuează raiduri aeriene contra rețelei teroriste Stat Islamic în Irak și Siria. În plus, Franța desfășoară operațiuni militare contra grupurilor teroriste afiliate Al-Qaida din Mali și Republica Centrafricană.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Epidemie de singurătate printre părinți, dezvăluie un studiu din SUA