ALEGERI SUA 2020. Lovitură de proporții în Pennsylvania! Ce se întâmplă cu preconizata victorie a lui Joe Biden. Judecătorul care aruncă în aer soarta alegerilor!

ALEGERI SUA 2020. Lovitură de proporții în Pennsylvania! Ce se întâmplă cu preconizata victorie a lui Joe Biden. Judecătorul care aruncă în aer soarta alegerilor!
ALEGERI SUA 2020. Lovitură de proporții în Pennsylvania! Ce se întâmplă cu preconizata victorie a lui Joe Biden. Judecătorul care aruncă în aer soarta alegerilor! / Sursa FOTO: cloudfront.net
Publicat: 07/11/2020, 10:52
Actualizat: 07/11/2020, 11:07

ALEGERI SUA 2020. Lovitură de proporții în Pennsylvania, acolo unde un judecător a decis să mai tempereze elanul taberei democrate, care deja se vedea instalată la Casa Albă. Soarta alegerilor din Statele Unite ale Americii rămâne în continuare incertă.

Samuel Alito, judecător conservator al Curţii Supreme a SUA, a decis ca buletinele de vot sosite prin poştă în Pennsylvania după data de 3 noiembrie să fie tratate separat de alte buletine de vot!

ALEGERI SUA 2020. O mică victorie pentru Donald Trump

Atenție, magistratul Samuel Alito nu a ordonat oprirea numărătorii acestor buletine de vot, aşa cum doreşte tabăra republicană a preşedintelui Donald Trump. Actualul lider de la Casa Albă nu îşi permite să piardă în Pennsylvania, stat-cheie, dacă doreşte un nou mandat.

Donald Trump continuă să acuze utilizarea votului prin corespondenţă, afirmând că această metodă a generat fraude electorale pe scară largă. În America, votul prin corespondenţă este mai popular în rândul democraţilor decât al republicanilor.

ALEGERI SUA 2020. Ce prevede legea electorală din Pennsylvania

În Pennsylvania, legea electorală permite numărarea buletinelor de vot expediate până marţi, 3 noiembrie, şi care au sosit în termen de trei zile după data scrutinului. Însă decizia judecătorului Alito confirmă ordinul dat înainte de scrutin de autorităţile locale, anume de a fi numărate separat aceste buletine, pentru a le putea retrage din total în caz c-ar fi invalidate.

Cererea a fost depusă de Partidul Republican din Pennsylvania, care consideră că nu sunt valide aceste voturi – aproximativ 4.000, – în mare parte favorabile candidatului democrat Joe Biden. Cauza este pe rol la Curtea Supremă, acolo unde magistraţii conservatori au o majoritate solidă.

Cu alte cuvinte, în America, încă se joacă soarta alegerilor prezidențiale!