Amenințare cu moartea pentru judecătorul francez care l-a inculpat pe Sarkozy. „Sunteți bine protejat, dar unul de-ai dumneavoastră va dispărea”

Amenințare cu moartea pentru judecătorul francez care l-a inculpat pe Sarkozy. Sunteți bine protejat, dar unul de-ai dumneavoastră va dispărea
Publicat: 28/03/2013, 09:58
Actualizat: 04/07/2013, 01:19

O scrisoare de amenințare, conținând muniție, vizându-l pe judecătorul de instrucție francez Jean-Michel Gentil, cel care l-a inculpat pe fostul președinte Nicolas Sarkozy în cazul Bettencourt, a fost primită miercuri la Parchetul Bordeaux, anunță surse concordante, relatează AFP.

Amenințările au fost dezvăluite de către Sindicatul magistraturii (SM). Mai mulți membri din cadrul acestuia au fost vizați de această scrisoare, confirmată și de alte surse.

Într-un comunicat, SM anunță „că, în urma unor declarații de indignare, chiar injurioase, din partea anumitor politicieni, după inculparea lui Nicolas Sarkozy, în urma punerii în discuție a imparțialității unuia dintre magistrați însărcinați cu dosarul (Gentil) de către Thierry Herzog, avocatul lui Nicolas Sarkozy, acest magistrat a primit astăzi (miercuri) o scrisoare ce conține cartușe oarbe, amenințându-l în mod clar cu moartea pe el, rude ale sale și membri ai Sindicatului Magistraturii, din care ar face parte”.

Un purtător de cuvânt al judecătorului Gentil a precizat că scrisoarea, ce conținea „amenințări specifice” vizându-l pe „domnul Gentil și alți magistrați”, a sosit pe adresa Parchetului Bordeaux, „care a fost nevoit să demareze urgent o anchetă preliminară” și a sesizat poliția, a anunțat altă sursă. Această scrisoare conținea „muniție pentru armament de război”, potrivit acestor surse.

Parchetul Bordeaux nu a putut să fie contactat, pentru comentarii, miercuri seara.

Scrisoarea, a declarat această altă sursă pentru AFP, era adresată „domnului Gentil de la Sindicatul Magistraturii”, deși acesta nu face parte din sindicat, și îl acuză că „depășit pragul ireparabilului”.

Sindicatul, care se declară de stânga, este calificat drept un „grupuscul de judecători roșii revoluționari, totalitari, înfuriați și angajați politic”.

„Sunteți bine protejat fizic”, îi spune autorul judecătorului, „dar unul de-ai dumneavoastră va dispărea”. În scrisoare se precizează că aceste „cartușe sunt oarbe, în așteptarea intervențiilor noastre” și că laboratoarele de expertiză nu vor reuși să găsească urma autorilor acestor scrisori.

Potrivit site-ului Sud Ouest.fr, cei doi colegi ai judecătorului, Cécile Ramonatxo și Valérie Noël, au primit și ei scrisori de amenințare, o informație neconfirmată până miercuri seara.

În comunicatul emis, SM notează că „violența declarațiilor «gardei apropiate» fostului președinte și acțiunea de decredibilizare a justiției la care aceasta s-a livrat nu pot decât să provoace neînțelegere în rândul cetățenilor, pierderea încrederii în instituția judiciară și, în fine, o dezlănțuire a urii față de magistrați însărcinați să facă dreptate”.

Gentil și cei doi colegi ai săi l-au inculpat pe Sarkozy pentru abuzarea de slăbiciunea Lilianei Bettencourt joia trecută.

Această decizie a provocat comentarii deosebit de virulente ale unei părți importante a opoziției, în special ale fostului consilier al fostului președinte Henri Guaino, pe care Gentil a hotărât să îl dea în judecată pentru aceste afirmații.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Primele & singurele imagini cu Mititelu Jr., după ce s-a intoxicat cu medicamente! E bine,...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Ce au descoperit anchetatorii în mașina presupusului criminal din Orhei. Polițiștii au luat în calcul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Decizie pentru cei care nu locuiesc la adresa din buletin. E OBLIGATORIU în 15 zile
Scandal uriaș în showbizul românesc. Protagoniști, Smiley, Damian Drăghici și Dinu Maxer
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Lupta unei femei din Peru pentru o „moarte demnă” s-a sfârșit cu o decizie istorică