Analiză McKinsey: 330 de milioane de gospodării de la oraș nu oferă condiții minime ale unui trai decent

Analiză McKinsey: 330 de milioane de gospodării de la oraș nu oferă condiții minime ale unui trai decent
Publicat: 26/10/2014, 12:42
Potrivit unui studiu McKinsey, citat de CNBC.com, rezidenții gospodăriilor plătesc anual 650 miliarde de dolari pentru întreținere, o sumă care se situează mult peste posibilitățile lor (aproximativ 1% din PIB-ul global). În unele orașe cu venituri mici, precum Lagos și Mumbai, prăpastia dintre costurile de gospodărire reale și cele pe care și le permit rezidenții poate ajunge chiar și la 10% din PIB.
Analiștii McKinsey susțin că suma costurilor de întreținere nu ar trebui să depășească 30% din venitul unei gospodării. Ei estimează că lumea va avea nevoie de o investiție de 11 trilioane de dolari pentru a îmbunătăți condițiile de locuit și a construi noi case, până în 2025. Dacă în ecuație este inclus și terenul aferent construcțiilor, costurile totale ar putea ajunge la 16 trilioane de dolari.
Renovarea caselor vechi reprezintă una din căile prin care oamenii pot beneficia de un acoperiș decent deasupra capului, dincolo de ansamblurile rezidențiale noi. Cei de la McKinsey spun că zonele în care costurile de întreținere a gospodăriilor sunt adecvate vor beneficia de o productivitate mai mare, pe măsură ce populația cu venituri mici va fi integrată în economie.
„Accesul la locuințe și utilități permite mobilitatea forței de muncă, oferă oportunități pentru câștiguri mai mari și gospodăriile pot cheltui mai mulți bani pe bunuri și servicii, chiar în comunitățile în care se află„ , arată studiul McKinsey.
Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicateciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase